ANNONS:
ANNONS:

Derby och premiärer på listan

Vi tuggar på med tre nya heta seriematcher på listan.

Alingsås IF – Vårgårda IK
Serie: Division 3 mellersta.
Kommentar: Derby redan i andra omgången och utöver prestige är det är viktiga poäng på spel eftersom båda lagen gick segerlösa i premiären. VIK saknar avstängda duon Niklas Eriksson och Dejan Siranovic, vilket kanske är två av de viktigaste och bästa spelarna i laget. Det talar för AIF här, liksom jag tror att underlaget gör nu när det blir konstgräs. En halvrisig vårmatta hade passat Vårgårda bättre, är min spaning. VIK tog sex derbypoäng i fjol men här tror jag inte att det blir tre nya. Tipset blir kryss, men jag sätter dit ettan före tvåan om det vore en tipskupong.
Tips: 1-1.

Sunnanå SK – Alingsås IF
Serie: Elitettan.
Kommentar: Tung bortaresa, men motståndet på plan ska vara mera överkomligt för AIF i den här premiären. Alingsåslaget ska vara en klass bättre här och behöver tre poäng för att visa både sig själva och alla andra att de blir att räkna med även 2024. Kommer laget upp i normal standard ska det också bli tre pinnar med hem till Västergötland.
Tips: 0-2.

IF Viken – Alingsås KIK
Serie: Division 2 nordvästra.
Kommentar: Lite av en nyckelmatch och en vägvisare direkt när två av mig tippade mittenlag drabbar samman. Nu blir det karpt läge för KIK som varit lite upp och ner på försäsongen men som ändå tagit sig vidare i DM, både ur gruppen och sedan i första utslagsrundan. Kan vår gästskribent Isa Gullbekk styra upp backlinjen? Kan Lisa Udén och Linnea Magnusson göra målen framåt? Det blir spännande att se, och det känns helt vidöppet på förhand.
Tips: 2-2.

Fotnot
Division 2 nordvästra innehåller endast elva lag efter att Lödöse/Nygård dragit sig ur. Frisco står därför över första omgången.

Lämna en kommentar