ANNONS:
ANNONS:

DIVISION 2 NORRA GÖTALAND DAM

I dag är det dags att gå igenom division 2 Norra Götaland på damsidan. Vi har två lag med, och jag tror att båda blir att räkna med på allvar.

HIF Akademi är nykomling, men i mina ögon ingen vanlig nykomling. De har sprungit igenom fyran och trean och är nu uppe på en lagom nivå. De unga tjejerna utvecklas för varje månad som går och nu har de dessutom förstärkt med ett par namn som varit med förut på den här nivån eller ännu högre. Det talar för en placering på övre halvan för Alingsåstjejerna, som dock skulle kunna fällas av att ett antal matchdagar krockar med F19.

På övre halvan hör definitivt även Frisco hemma. Efter seriesegern i fjol och motgången i kvalet är revanschlustan stor, och nu räcker det att vinna serien för att ta klivet upp. Visserligen med tolv lag istället för tio, men Frisco har bredden för att hålla även för 22 matcher. Blir det då serieseger? Ja kanske, men i mitt tips hamnar de blå på tredje plats. Det ryktas om att Annelie Carli bytt jobb och kommer missa ett gäng matcher, och det är en detalj som skulle kunna avgöra Friscos öde framåt hösten.

Toppen: Mariestads BoIS var tvåa i sin serie i fjol och borde vara ett namn för toppen även i år. Tror på en kamp med Frisco och ett rutinerrat Sjömarken om seriesegern.

Botten: Ulvåker är enda nykomling utöver HIF Akademi och jag tror att deras sejour blir ettårig. I övrigt svårtippat runt strecken.

1 Mariestads BoIS
2 Sjömarken
3 Frisco
4 HIF Akademi
5 Råda BK
6 Hörnebo SK
7 Skara FC
8 IFK Tidaholm
9 Sils IF
10 Arentorp/Helås
11 Fristad/Borgstena/Sparsör
12 Ulvåker

Lämna en kommentar