ANNONS:
ANNONS:

DIVISION 5 MELLERSTA

Mängder av lokala lag. Mängder av derbyn. Men vilket lag drar det längsta strået i mellersta femman?

I fjol fick Annelund nöja sig med en andraplats och ett fall på målsnöret i kvalet. Nu känns laget något tunnare och jag väljer att tippa dem som fyra. Centrallinjen är fortfarande ganska stabil och det giftiga anfallsparet i Gabriel Holmén och Gustav Carlsson skulle kunna skjuta upp laget på topp tre, men frågan är om jämnheten finns.

Som seriesegrare drar jag till med Säven/Hol. Efter fjolårets succé och en stark silly season vimlar det av offensiva alternativ i truppen. Givetvis ska allting klaffa för att gå hela vägen, men får Mats Frank ihop helheten och gruppen levererar vecka efter vecka, ja då kan det räcka till topp två. Får dessutom det defensiva manskapet vara skadefritt kan det bli guldhattar framåt hösten.

VIK FK och HSK tror jag kommer att hålla till runt mitten, med behagligt avstånd till de nedre strecken. Herrljunga är ett stabilt och fysiskt starkt lag, och levererar bröderna Tahiri och bröderna Johansson och kompani framåt kan det bli bättre än den sjätteplats jag satt dem på. VIK FK styrs till viss dels av VIK:s äventyr i tvåan. Truppen kan förändras under resans gång, men en mittenplacering känns ändå logisk om man ser till det manskap Peno Andersson förfogar över i nuläget.

Toppen: Brämhult har haft stor spelaromsättning och jag tror inte att de håller hela vägen. Ardala är en intressant nykomling som förstärkt med flera tunga namn, men frågan är vilket lag som får in fullträffen i den här ovissa serien. Jag väljer som sagt att chansa på Säven/Hol.

Botten: Rångedala hängde på gärdsgården i fjol och tillsammans med nykomlingarna Toarp, Tvärred/Vegby och Vedum tror jag vi har bottenkvartetten.

1  Säven/Hol
2 Ardala
3 Brämhult
4 Annelund
5 Vårgårda IK FK
6 Herrljunga SK
7 Grolanda
8 Hössna/Timmele
9 Vedum
10 Tvärred/Vegby
11 Toarps BK
12 Rångedala

Lämna en kommentar