ANNONS:
ANNONS:

Division 5 mellersta

Herrfemman är ett lokalt getingbo med fyra lokala gäng. I dag tippar vi den serien.

TOPPEN: Södra Ving kvalade sig ur fyran i fjol men det ryktas om en tunnare trupp där inför årets säsong. Fristad åkte direkt ur fyran på sämre målskillnad än Södra Ving, och jag tror att Andreas Holméns gäng är favorit här. Men jag tror också att VIK FK och Säven/Hol kommer vara med att hugga där uppe.

BOTTEN: Sparsör och Rångedala vann var sin sexa i fjol och borde få det tufft. Sandhem och Tvärred/Vegby fick slita för kontraktet i höstas och jag tror de får göra detsamma i år. Annelund – som också är nykomling – tror jag klarar det här steget något bättre.

MED LOKALA ÖGON: Vårgårda IK FK har gjort en grym försäsong bortsett från genrepet och ser också starkt ut när man tittar på truppen. Qendrim Pllana, Matte Berg och Benjamin Hacker är namn som gör stor skillnad i femman, och samtidigt tar alla yngre killar för sig mer och mer för varje säsong som går. I år tror jag på den absoluta toppen för Niclas Spinghs mannar.

Säven/Hol var trea i fjol och nye tränare Per Krantz har i princip samma trupp att jobba med som Anders Hindström hade i fjol. Förhoppningsvis kan Krantz få till en bättre jämnhet i prestationerna, men jag tror ändå att det krävs något utöver det vanliga om tredjeplatsen ska förbättras. Men en av utmanarna där uppe har vi absolut i Säven/Hol.

Något längre ner i tabellen tror jag att slaget om Herrljunga kommun kommer att utspela sig. Annelund har i princip samma trupp som vann sexan i fjol och mentalt borde inte steget till femman vara långt för de här spelarna. HSK kommer från ett blekt 2018 där kontraktet klarades med ett nödrop. Därför bör revanschlustan vara stor på Skoghälla, även om truppen kanske är något svagare på pappret. Båda de här lagen har också gjort någorlunda stabila försäsonger och borde kunna bedriva sitt lilla krig en bit ovanför de nedre kritiska strecken.

 1. Fristad
 2. Vårgårda IK FK
 3. Säven/Hol
 4. Södra Ving
 5. Grolanda
 6. Floby
 7. Herrljunga
 8. Annelund
 9. Tvärred/Vegby
 10. Sandhem
 11. Sparsör
 12. Rångedala IK

Lämna en kommentar