ANNONS:
ANNONS:

DM-biljett och nyförvärv till KIK

Alingsås KIK har haft en fantastisk vecka. Först fick Leo Bergs gäng ett friplats till DM, och sedan bestämde sig en kvartett från Holmalunds IF att skriva på för klubben.
– Känns som vi har lite flyt just nu, myser tränare Leo Berg.

Om vi börjar med DM, så hade Alingsås KIK först missat att anmäla sig till tävlingen.

– Jag ringde upp till förbundet men fick beskedet att det var för sent. Men nu i veckan ringde de och sa att det blivit luckor som behövde fyllas med nya lag. Det känns riktigt bra att få några tävlingsmatcher tidigt på säsongen, säger Leo Berg.

KIK kliver in i grupp 12 där man inleder med grannderby mot Sollebrunns AIK. I gruppen ingår även Rackeby och eventuellt ytterligare ett lag som enligt Leo Berg kan bli Lidköpings FK Akademi.

Efter tisdagsträningen fick Leo Berg fler goda nyheter. Jennie Wennergren, Emma Hovisalo, Sandra Johansson och Evelina Enevoldsen ansluter alla från Holmalund.

– Det är påskrivet och inskickat så de är spelklara den 4 februari, säger Leo Berg.

Vad betyder det för era trupp?

– Det betyder att vi får en mycket bättre stabilitet i laget, och förhoppningsvis kan de här rutinerade tjejerna göra skillnad i jämna matcher när det står och väger. De träningarna de har gjort har känts jättebra och jag tror att våra yngre tjejer kommer att skolas in på ett fint sätt av de äldre.

Något nytt om Carolin Bade?

– Inte mer än att hon fortfarande är intresserad. Vi ska hålla kontakten och jag hoppas att det ska ska lösa sig även med henne, säger Leo, som inte sticker under stol med att 2015 börjat väldigt bra.

– Känns som att det kan vara vårat år. Först fick vi en friplats i tvåan, sen en plats i DM och nu har truppen fått förstärkning.

Lämna en kommentar