ANNONS:
ANNONS:

DM-slutspel nästa

Vi summerar den gångna helgen och fokuserar lite extra på att reda ut hur slutspelet i DM ter sig för våra lokala lag.

Redan inför helgen var Gerdskens BK och Sollebrunn vidare med tre raka segrar i gruppen samt Stora Mellby och Alingsås KIK med två raka vinster i sina respektive grupper.

Flera lag ytterligare hade också möjligheter att lösa sitt avancemang nu under helgens sista runda.

Holmalund gjorde sitt jobb på ett exemplariskt sätt när det blev seger med hela 6-2 mot Mariedal. Omid Mohammadi och Mohamed Mohamud gjorde två mål vardera när HIF säkrade sitt avancemang.

Även Alingsås City är vidare till nästa runda efter tre raka segrar. I helgen ledde Hemsjö visserligen derbyt med 2-0 men till slut lyckades City vända och vinna med 4-2.

Spark hade också möjlighet att avancera men 0-0 borta mot Bollebygd räckte inte till avancemang utan Bollebygd höll undan på målskillnad. Surt efter ett starkt gruppspel av Spark.

Mjörn störde Råda en del på bortaplan men fick till slut ge sig för motståndet. Hemmalaget vann med 4-2 – men Mjörns tidigare fina insatser gör ändå att de går vidare som en av de bättre tvåorna.

Herrljunga tog inte chansen i sin sista runda. Stryk med 1-0 mot Korsberga betydde att den lilla möjlighet till avancemang som fann var borta.

Enya Larsson blev Friscos matchvinnare borta mot Ulvåker när det blev blåvit seger med 1-0. Det målet var viktigt för det säkrade Friscos avanacemang som tvåa i gruppen.

………….

Till slutspelet kliver även VIK herr samt AIF både dam och herr in i det hela. Och så här blir första cupomgången, när det på herrsidan handlar om 32-delsfinal och på damsidan 16-delsfinal.

Sollebrunn – Vårgårda IK

Stora Mellby – Halvorstorp

Gerdskens BK – Kinnarp/Slutarp

Alingsås City – Skepplanda

Holmalund – Levene/Skogslund

SK Mjörn – Åsarp/Trädet

Faököpings FK – Alingsås IF herr

Bergdalens IK – Alingsås IF dam

Jula BK – Alingsås KIK

JK10- Frisco dam

………….

Vid sidan av avgörande gruppspelsmatcher lirades några mindre betydelsefulla DM-matcher. Friscos herrar avslutade starkt med seger 5-0 mot Vedum och vann gjorde även Hol/Säven, som slog Borås GIF med 4-3.

Annelund studsade också rätt när det blev vinst mot Norra Härene med 5-0 medan Södra Härene avslutade med att lira 3-3 i matchen mot Somaliska Trollhättan.

På damsidan vankades det derby mellan SHIF/ÖSK och Hemsjö. Där visade Adela Sultan vägen för hemmalaget med matchens två första mål och still slut vann SHIF/ÖSK med klara 4-1.

Förluster blev det däremot för Annelund och VIK som därmed lämnar DM utan inspelade poäng.

………….

Utöver DM spelades det ett antal träningsmatcher. AIF-damerna mötte Ljungskile och vann den matchen ganska klart. Sex olika målskyttar slog till när det blev grönvit seger med hela 6-1.

………….

AIF-herrarna mötte Vänersborgs FK på bortaplan och där blev det förlust med hela 4-0. Inget roligt resultat, men AIF stod enlugt rapporterna upp bättre än vad siffrorna visar.

Vårgårda IK vände och vann mot Kinna med 2-1 efter att Erik Åhman slagit in det avgörande målet i andra halvlek. Tror det är viktugt att VIK-maskinen tuggar igång nu när seriestarten närmar sig och detta var absolut ett steg i rätt riktning.

………….

Mitt SMSK mötte division 5-laget Levene/Skogslund i fredags kväll. Det blev en ganska jämn historia där Oliver Kahlin kvitterade för oss med några minuter kvar. Ett resultat vi ska vara mest nöjda med då gästerna skapade något fler heta möjligheter.

………….

Noah Tolf och Vilmer Tyrén fanns båda med på planen när IFK Göteborg spelade träningsmatch mot Hammarby. Ett kvitto på att Gerdskens BK lyckats få fram flera unga talanger på senare tid som nu är på väg att ta ytterligare kliv.

………….

På grund av sent återbud kastades min grabb in från start i mötet med Levene/Skogslund. På offensiva fasta fick han uppgiften att ta eventuella andrabollar och vi gick igenom hur viktigt det är att inte tappa bollen i sådana lägen utan att se till att spela säkert och hellre döda bollen planlöst än att riskera ett bolltapp med kontring som följd.

Synd att inte Harvey Elliot fått samma snack av någon tränare genom åren.

………….

Våra gästskirbenter är nu två varv in på sin säsong och alla har levererat storartat hittills. På onsdag är det dags för Fabian Andersson att inleda det tredje varvet.

………….

Om ett par-tre veckor startar den första lokala serien. Det betyder att det är hög tid att börja förbereda årets tippande av samtliga lokala serier. Omöjligt uppdrag i vanlig ordning.

………….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

2 svar på ”DM-slutspel nästa”

  1. Vill bara göra en liten rättelse. Genom vinsten mot Hemsjö så är Östadkulle/SHIF vidare i DM (efter att ett lag dragit sig ur den gruppen). Efter en korrigering hos VFF pga WO, så möter de AIFs damer i 16-delen. Kul med ett lokalt derby! 🤪

    Alingsås KIK kommer, efter korrigeringen, spela mot Wargöns IK istället för Jula BK.

    Svara

Lämna en kommentar