ANNONS:
ANNONS:

Edenvik lämnar Tånga hed

Efter nästa två hela säsonger har Tobias Edenvik gjort sitt på Tånga hed. Vårgårda IK behöver en ny huvudtränare inför 2020.
– Jag ska prioritera familjen nästa år, säger han.

Tobias Edenvik blev inkastad i hetluften ett par matcher in i seriespelet 2018 efter att Thomas Östlund tvingats sluta på grund av hälsoskäl. Boråsaren Edenvik lyckades fixa nytt kontrakt med VIK såväl under debutåret som nu under 2019 när han var med från start till mål.

– I år är jag faktiskt väldigt nöjd med vad vi har åstadkommit. Truppen har varit yngre, och det var ganska oprövat det som kom in. Men ändå klarade vi kontraktet och jag tycker också att vi har utvecklat vårat egna spel. Vi har en större identitet nu, särskilt offensivt i vår speluppbyggnad, säger Tobias, som menar att det saknas individuell skicklighet för att hota på övre halvan.

– När vi är bra är det alltid laget som gör det tillsammans. Men när några är borta eller har en sämre dag har vi inte riktigt de där spelarna som löser saker på egen hand, varken offensivt eller defensivt. ”Mommo” (Mohammed Abdulrahman) har varit fantastiskt bra nu de sista matcherna, hade han haft samma form i våras tror jag vi hade tagit fler poäng där. Men jag är ändå nöjd med att vi spelat in en del yngre spelare, och alla har verkligen visat rätt inställning och karaktär.

När Tobias Edenvik skrev på nytt kontrakt förra hösten var det på två år. Men trots det väljer nu Tobias Edenvik att lämna klubben.

– Jag väljer att utnyttja den klausul som finns i kontraktet. Jag har trivts väldigt bra i klubben och med killarna, men jag känner att jag vill prioritera familjen. Vi fick vårat tredje barn i slutet av februari så det är full fart hemma, och i höst har jag dessutom både pluggat lite och gått en UEFA-utbildning bredvid jobbet. Så nu ska det bli skönt att lugna ner sig lite.

För VIK blir det en fortsättning utan Tobias Edenvik. Den avgående tränaren har därför inte så bra koll på hur det ser ut i spelartruppen inför 2020.

– Daniel (Olafsson) har ju haft skadeproblem med höft och ljumskar och jag tror att han behöver opereras om han ska spela mer. Sen vet jag att ”Mommo” har vacklat lite, men jag hoppas verkligen han fortsätter efter den här hösten han har gjort.

Lämna en kommentar