ANNONS:
ANNONS:

Vi har återigen ett elitlag i Alingsås

Den här Bredsidan inleds med en summering av Alingsås FC:s grymt vassa säsong.

Alingsås FC gjorde det i lördags. Satte en fantastisk punkt för en lika fantastisk säsong alltså. 0-0 i returen hemma mot Älvsjö räckte gott och väl för att vinna dubbelmötet, och utan att ha sett matchen gissar jag att det inte ens var särskilt dramatiskt på slutet.

Att först pulverisera allt motstånd i division 1 och sedan vara bäst när det gäller i mitten av oktober i ett ovisst kval tycker på oerhörd styrka. Lika mycket mental sådan som ren fotbollsmässig. Måste också berömma lagets defensiv – som jag var något osäker på inför säsongen. Nu höll man nollan i båda kvalmatcherna och visade med all önskvärd tydlighet att försvars- och målvaktsspel håller för att välförtjänt ta steget upp i Elitettan.

Mikael Prodér är en färgstark tränare som har varit i blåsväder ett antal gånger. Det kan man så klart tycka vad man vill om, och det finns säkerligen de som sitter inne på fler sanningar än vad jag gör. Men när det kommer till att leda en trupp mot framgång, att vara som bäst när det gäller som bäst, att våga tro på sig själv när allt stå på spel, ja där tror jag Mikael har sin absoluta styrka. Han är helt enkelt en jäkla vinnare, och han har hittat sitt sätt att få ut det budskapet i sin trupp. Det visade han med Holmalund för några år sedan och det visade han nu med Alingsås FC.

AFC och Prodér är ännu inte överens om en förlängning. ”Vi ska sätta oss ner efter säsongen”, var budskapet när jag frågade Mikael inför dubbelmötet med Älvsjö. Men eftersom det sportsliga målet är uppnått och inga schismer eller annat tjafs nått utanför AFC-väggarna skulle jag se det som en oerhörd överraskning om det inte blir en fortsättning på samarbetet under 2020.

Just det. Får inte glömma att säga grattis till Alingsås FC. Vi ses i Elitettan till våren.

……………..

Gerdskens BK hade inte samma kvallycka. Landvetter var helt enkelt numret större och vann även det andra mötet med gulsvart. Nu blir det lite av en nystart i GBK med Niklas Andersson tillbaka på tränarbänken. Lars-Petter Björk kan sannerligen lämna skutan med högt huvud efter två kvalplatser på tre år, och tre raka säsonger som sorkarna varit bästa laget i Alingsås på ett ganska tydligt sätt.

……………..

Mjörn var lite illa ute när division 5-kvalet inleddes borta mot Wargön. Men i andra halvlek klev Ahmad Al Nis fram och svarade för ett äkta hattrick när Mjörn gick från 0-1 till 3-1 på några minuter. Matchen slutade 3-2, och nu har Mjörn satt sig i en riktigt bra sits inför fortsättingen. Sandhult och Wargön ska nu mötas kommande helg innan Mjörn har chansen att avgöra gruppen hemma mot Sandhult om knappt två veckor.

I samma kval mot division 5 vann Tibro mot Gullspång med 2-0 i Herrljungas grupp. Det betyder att HSK möter Gullspång på bortaplan kommande helg och sedan tar emot Tibro i en tänkbar gruppfinal veckan därefter.

……………..

Vårgårda IK satte punkt för årets division 2-säsong med en riktig målfest mot Örebro Syrianska. Det var seriesegraren från Närke som festade allra mest och vann med hela 6-2, bland annat efter ett hattrick av skyttekungen Linus Lamu. För VIK:s del kan man räkna in det tredje raka klarade kontraktet i division 2. Marginalen till kvalplatsen blev till slut bara en poäng, även om det har varit klart de sista omgångarna. Starkt gjort, och nu blir det intressant att se vad peo Häggström kan få ihop för trupp inför 2020. Vilka boråsare väljer att köra på? Blir Albin Gashi kvar? Blir lokala inslag som David Lager och Daniel Olafsson kvar eller slutar deras resa här och nu? Frågorna är många, och svaren lär komma ett efter ett de närmsta månaderna.

……………..

Missade tyvärr AFC:s guldmatch på grund av årets cabarépremiär i Gendalens Bygdegård. Det blev också eldprovet för min sargade fot, men med hjälp av en rejäl tejpning kunde jag både genomföra showen och gå på foten dagen efter. Det får man vara nöjd med.

……………..

Nu är alla serier färdigspelade. Det betyder att vi snart ska titta till det stora Vårtipset och jämföra det med facit. Vet att jag bommat ett par lag ganska rejält, men vi får se vad helheten får för betyg.

……………..

Säsongslut betyder också att silly season drar igång så smått. Som vanligt tar jag tacksamt emot tips på spelare och tränare som aktuella för just ditt lag. Alla källor förblir hemliga, det är en hederssak.

……………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

2 svar på ”Vi har återigen ett elitlag i Alingsås”

 1. En känslig fråga, men är Gersken bäst i stan eller AFC. Vad är kriteriet vi går efter? Division eller man kvinna? Svår fråga men jag kan inte låta bli att reagera och fundera på hur rektionerna hade blivit om du skrivit att AFC var bäst i stan. Detta är ingen kritik till dig mera en tanke hur vi ”gubbar ofta tänker”. Tack för trevlig läsning under året och hoppas verkligen du orkar fortsätta nästa år. MVH Peter

  Svara
  • Hej!
   Tack för feedback. Vet inte om jag tycker frågan är känslig. AFC och GBK är bäst i stan på dam- respektive herrsidan. Tror begreppet Bäst i stan är mer levande på herrsidan förratt vi har tre klubbar på ungefär samma nivå. Hade KIK och AFC spelat i samma serie eller bara en nivå ifrån varandra hade det nog pratats om det även på damsidan.

   // Jonas

   Svara

Lämna en kommentar