ANNONS:
ANNONS:

Emelie stannar – då är Rosén optimist

I går valde Jenny Holm att lämna Holmalunds IF. Men samma dag kunde Michael Rosén räkna in både Emelie Johansson och Matilda Larsson till nästa säsong.
– Tycker att truppen ser bra ut inför nästa säsong, säger HIF-tränaren.

Michael Rosén
Michael Rosén

Emelie Johansson uppvaktades tidigare i höstas av Lidköpings FK, men valde då att tacka nej. Nu har hon istället gett Holmalund klartecken för en full satsning över 2015.

– Hennes satsning har varit lite halvdan den gångna säsongen, hon har haft mycket i skolan och så. Men nu går hon ur skolan i mars och säger att hon är ruggigt sugen på fotboll. Så det blir som ett nyförvärv utan att hon egentligen är det, säger Michael Rosén.

På torsdagen blev det också klart att Alingsås KIK:s talang Matilda Larsson byter till HIF. Rosén ser en stor talang i 15-åringen, som var på landslagsläger tidigare i höstas.

– Matilda är ganska liten fortfarande men har absolut potential att utvecklas. Det kommer bli spännande att följa henne nu när hon får träna med ett bättre lag. Sen kanske hon inte är någon division 1-spelare redan 2015, men hon kommer träna en hel del med A-laget för sådana kvalitéer har hon.

Rosén berättar vidare att det kan bli ytterligare nyförvärv. Det handlar om Anna Scavo från Lerum.

– Hon kommer att träna med oss och Lerum parallellt ett tag för att känna sig för. Om hon skulle komma blir det en ersättare för Maria Sjöberg för de är samma spelartyp.

Utöver att Jenny Holm och Maria Sjöberg försvinner är det som bekant också ett stort frågetecken för Katti Ölvebo.

– Tappar vi Katti också är det klart att det är tre tunga namn som försvinner. Men jag tycker ändå att vi börjar få ihop truppen så det känns väldigt bra.

Lämna en kommentar