ANNONS:
ANNONS:

LUCKA 12 – bottenstriden i division 2

Den här julkalendern innehåller 24 luckor från fotbollsåret 2014. De första 14 luckorna består av händelser som sticker ut från mängden, medan de resterande tio bjuder på en högst personlig topplista.
Håller du med? Eller undrar du hur i herrans namn jag har tänkt för att få ihop den här kalendern? Kommentera gärna nedan.

Julkalender 2014

Båda var nykomlingar. Båda krigade i botten. Och båda ramlade till slut ur.

Alingsås KIK och Sollebrunns AIK hade en tuff batalj i botten av division 2 egentligen hela säsongen, men det hela ställdes på sin spets i höstens möte lagen emellan. Den 14 september var det dags för den viktiga matchen på Noltorpsvallen, och det var Sollebrunn som på förhand var mest piskat att vinna. De låg just efter KIK i tabellen, och så skulle det förbli även efter 90 minuters spel.

För trots att båda lagen hade sina chanser att avgöra tillställningen slutade tillställningen mållös. Det gjorde att KIK behöll avståndet nedåt, och klarade ju sedan att hålla såväl SAIK som Ulricehamns IFK bakom sig.

Något nytt kontrakt blev det dock för varken Sollebrunn eller Alingsås KIK. Men lagen bjöd åtminstone på en rafflande bottenstrid från första till sista omgång, och KIK avslutade sedan på samma rafflande sätt med ett kvalspel.

Så här i efterhand vet vi ju att Alingsås KIK spelar i division 2 även 2015. Laget fick som bekant en av de vakanta platserna som uppstod efter att U-lagen röstats bort från representationsserierna.

Lämna en kommentar