ANNONS:
ANNONS:

En fotbollsnörd som hatar att förlora

Nästa person vi möter i ”Ny i gänget” är Holmalunds nyförvärv Caroline Berling. Lidköpingstjejen som lever och andas fotboll i princip 24 timmar om dygnet.

Ny i gänget

Caroline Berling

Caroline Berling fyller 32 år i början av februari. Men trots att hon blivit så pass gammal att man kan kalla henne rutinerad utan att skämmas brinner hon fortfarande lika mycket för fotboll.

– Jag är nog en typisk fotbollsnörd. Fotboll är mitt liv och är det en match på tv står den alltid på och jag vill alltid lära mig nya saker av de bästa spelarna. Och jag kan själv vakna mitt i natten och analysera en egen match. Särskilt om vi har förlorat, då funderar jag på vad som gick snett och vad jag kan lära mig av det. Jag hatar verkligen att förlora.

Carro Berling är född och uppvuxen i Råda strax utanför Lidköping. I området fanns många fotbollsintresserade ungdomar (bland annat Jesper Bankemyhr), och även hennes tre år yngre syster Carin var med när det lirades matcher i unga år. Laget var till en början Råda BK, men efter säsongen 1999 bytte hon till Göteneklubben Sils IF som var Skaraborgs bästa damlag på den tiden. Där spelade hon tre sejourer i söderettan, bland annat tillsammans med Holmalundsbekantingarna Åsa Svensson och Cathrin Rosén (fd. Björk).

– Det var väldigt många tjejer från Lidköping som spelade i Sil då. Det tar ju bara 20 minuter att åka och ett tag var det flera bilar som gick varje träning.

Men efter att Lidköpings FK bildats började allt fler spelare söka sig dit. 2012 anslöt också Carro Berling, och där blev hon en av nyckelspelarna när LFK avancerade upp till Elitettan. Men för hennes del blev 2014 inte bara positivt, för på hösten var oturen framme när hon bröt vadbenet.

– Det var en ”fin fraktur” så det läkte ganska bra. Men nu i efterhans känner jag ändå att jag hade sviter av den skadan i våras och tycker inte att jag fick ut så mycket på planen som jag ville under 2015. På hösten var jag i bättre form, men totalt sett vill jag ha mer av Elitettan och det var mycket därför jag valde att byta till Holmalund. Jag vill testa hur bra jag kan vara på den här nivån och man blir ju äldre hela tiden så därför ville jag ta den här chansen.

Något annat som lockade med Alingsåsklubben var möjligheten att få agera assisterande tränare till Mikael Prodér.

– När kroppen inte håller för spel längre har jag tänkt att bli tränare. Och att samla på sig erfarenheter från andra klubbar och andra tränare är viktigt inför det steget, och dessutom tror jag det är utvecklande med nya miljöer.

Vid sidan av fotbollen har Carro sedan många år arbetat på Posten i Lidköping. Ett arbete som är lätt att kombinera med en helhjärtad fotbollssatsning.

– Mig passar det perfekt. Och nu har jag dessutom fått en ny roll som produktionsledare så jag är delaktig i planeringen. Det är något jag trivs väldigt bra med.

Numera får hon sätta sig i bilen efter jobbet ganska många dagar i veckan. Det tar en dryg timme att ta sig till Alingsås, men pendlandet är inget som stör Carro.

– Jag har inte ont av det faktiskt. Det gäller bara att planera rätt med mat och så, och det blir en del storkok för att få ihop allting.

Carro har också möjlighet att förlägga viss del av träningen i Lidköping. Antingen på egen hand, eller eventuellt tillsammans med någon annan klubb.

– Jag har en väldigt bra relation med LFK och de tränar också stenhårt. Men nu i början vill jag vara med så mycket som möjligt med Holmalund för att lära känna alla och komma in i det.

På planen har Caroline nytta av alla timmar framför tv:n och allt analyserande. Just speluppfattningen nämner hon som hennes största styrka.

– Jag försöker se situationerna tidigt och läsa spelet. Sen gillar jag att spela enkelt på ett och två tillslag, säger Carro, som mestadels lirat som central mittfältare.

– Jag var mittback nån säsong i söderettan med Sil, men har absolut spelat mest på mitten. Det är också där jag trivs bäst så att jag sätta mina lagkamrater i bra lägen.

Carro väljer (svaren i fet stil)
Naturgräs vs Konstgräs
La Liga vs Premier League
Glidtackling vs Slå en tunnel
Hämtmat vs Matlagning
Ronaldo vs Messi 
Öl vs Vin
Idol vs På Spåret
Kalaspuffar vs Havregrynsgröt
Intervaller vs Skotträning
Mål vs Assist

………………………………………..

Här kan du läsa den första delen av Ny i gänget.

………………………………………..

Vad tycker du om Ny i gänget? Vem skulle du vilja möta i intervjuserien? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar