ANNONS:
ANNONS:

En händelserik vecka är över

Vi drar igång veckan med en Bredsida.

Lördagens derby i division 2 slutade med en ganska klar seger för Frisco hemma på Katebovallen. Ida Martinsson slog an tonen i matchen med två tidiga mål och trots att KIK reducerade till 2-1 så var hemmalaget starkare. Till slut 4-1 och Frisco fortsatt obesegrat i den något haltande taballen.

……………

I Elitettan rullar det på som tåget för Alingsås IF. I den vanskliga bortamatchen mot Mallbacken kom tredje raka segern, nu med 2-1. Stor matchvinnare blev Rebecca Cameras som svarade för båda målen. Nio pinnar och tätkäning, och endast ett insläppt på tre matcher. Fin start.

……………

På Mörlanda sportcenter spelades det derby när Annelund och ÖSK/SHIF drabbade samman. Det blev en jämn premiär sm till slut slutade 2-2. Adéla Sultan gjorde båda målen för SHIF/ÖSK och får då kanske betraktas som så nära en matchhjälte vi kommer i ett kryss.

Vårgårdas damer inledde med en tuff match mot Vara SK. På Tånga vann gästerna med klara 5-0 på söndagen.

……………

Holmalund har sannerligen fått en fin start på säsongen. 12-0 mot Skoftebyn i premiären är väl en sak, men att åka till Trollhättan och slå TFK med 5-1 är starka papper. Sex poäng och och en ruskig målskillnad går inte att beskriva annat än spm en succéstart. Mot TFK var Alfred Nilsson med två mål och två assist, och kanske har ytterforwarden vuxit ytterligare i vinter även om hans fjolår också var helt okej.

Gerdsken har inte fått igång maskineriet fullt ut ännu. I hemmapremiären mot Sil blev det åtminstone seger, men det dröjde till slutminuterna innan Edvin Halman Stuve petade in avgörande 2-1. Rapporterna säger att GBK såg lite allmänt segt ut och inte visade upp det där frejdiga passningsspelet och löpandet som jag trodde skulle vara deras signum i år. Men kanske kan den här vinsten ge en boost åt rätt håll?

……………

I herrtrean spelade AIF hemmapremiär på Mjörnvallen mot Velebit. Det blev en ensidig historia där AIF och framför allt Gustav Johansson hade riktigt roligt i det offensiva spelet. Tre mål, varav en tjusig volley, från den snabbe anfallaren och till slut vann hemmalaget med 3-1. Andra raka och det ser genast lite bättre ut för AIF – som dessutom ryktas få snar förstärkning. Det snackas om att Alingsåskillen Melvin Korpås är en av två nyförvärv som inom kort blir spelklara, så vi får se om något presenteras av klubben senare i veckan.

För Vårgårda IK ser set betydligt tristare ut. Andra raka torsken med 4-0 blev sanning i fredags när Skepplanda var minst en klass bättre. Att VIK skulle få det tufft med målskyttet är en sak, men att laget skulle släppa så här många mål bakåt såg jag inte komma. Det är nog något som behöver styras upp för att vända den negativa trenden.

……………

I femman tog Alingsås City andra raka derbysegern när det blev 2-0 mot Mjörn. En stark start för nykomlingen och för det sena nyförvärvet Oscar Assarskog som tillsammans med Martin Andersson gjort målen i båda matcherna. Oliver Östlind mållös so far, med andra ord.

Christian Aronsson blev Sollebrunns stora hjälte hemma mot Fristad. Mittbacken som slutade i höstas har lik förbannat snörat på sig i vår och nu nickade han in två bollar bär SAIK vann med 3-1.

Annelund tar två raka torsk efter 1-2 mot Byttorp. Parallellel till VM 1990 drogs av klubbens konto på X, och det är väl bara att hoppas att det inte blir en tredje raka 1-2-förlust den kommande veckan.

Herrljungas match mot Brämhult såg jag 20 sekunder av när jag passerade Brämhults IP i lördags. 3-3 slutade det hela och hittills ganska skral poängutdelning för HSK.

……………

När mitt SMSK lirade premiär på Lenavallen fick jag finna mig i att stå vid sidan. En knepig skada i fotleden är under behandling och i väntan på klar prognos är vila tydligt ordinerat. Matchen började tungt när ÖSK tog ledningen ganska omgående, men vår unge påläggskalv Isak Hallam Stuve blev matchvinnare med två mål när vi vände och vann. Segern kunde blivit större sett till chanser, men keepern Jesper Lindberg visade vid flertalet tillfällen hur viktig han blir för ÖSK i år.

Långared är tredje lokala lag i Trollhättesexan och de inledde med förlust 4-1 borta mot Lödöse/Nygård.

I Varasexan mötte Södra Härene topptippade Edsvära/Norra Vånga. En ganska okej insats av Hära, men ENV var vassare i boxarna och vann med klara 3-0-

Frisco fick en bra start, mycket tack vare Sebastian Santamans som gjorde målen när Tun besegrades med 2-0.

I Boråssexan vankades det derby mellan Spark och Hemsjö och det blev en ganska ensidig historia. 8-0 slutade det till de lilagula, där Axel Stålfors var het med ett hattrick.

Hol/Säven inledde med match borta mot Hedared. En jämn match som tyvärr slutade med förlust, 2-1.

……………

Tipsen i Helgens hetaste var som ofta upp och ner. Spikade Frisco-KIK och Mallbacken-AIF, men i övrigt var det inte så mycket att skryta med.

……………

I veckan rullar DM på för några lokala lag.

Måndag
Länghem-Holmalund

Tisdag
Sandared-Gerdsken
Råda-Alingsås IF

Och dessutom lite mitt i veckan-matcher i serieerna med anledning av 1 maj. En fin vecka med andra ord.

……………

Alla tips inför säsongen är nu publicerade och klara. Fick lite gliringar för placeringen av Kabel Åttio då Boråsklubben tydligen förstärkt rejält inför året. Men det är bara att tugga i sig en och annan miss av utsocknes lag. Alla tips hittar du här. 

……………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar