ANNONS:
ANNONS:

En holmgång i derbyt

Alingsås IF tog åttonde raka segern när man vann mot Gerdskens BK med 4-2. Men det satt hårt åt.
– De höll på att köra över oss i andra, säger AIF-tränaren Per Krantz.

Referatet med Jonas

Hemmalaget AIF såg ut att ha dödat matchen redan efter 45 minuter. Trots att spelet var jämnt var AIF, med Andreas Johansson i spetsen, dödligt effektivt när chanserna dök upp. Johansson borrade först in 1-0 i krysset och lobbade sedan in 2-0 över Erik Andersson.

– Andreas var även inblandad i tredje målet när han nickade ner bollen till Albert Rusid, berättar Per Krantz, som var ödmjuk efter segern.

– 3-0 speglade inte matchbilden efter första halvlek. Det var en jämn match hela vägen och i andra var vi riktigt illa ute. Gerdsken fick mycket näring av sina mål och var på väg att köra över oss.

Alfred Johansson reducerade först och när Berat Berisha slog in 3-2 fick gulsvart ordentligt vittring. Det saknades heller inte chanser till kvittering, men AIF lyckades hålla undan och i slutminuterna kontrade Jocke Larsson in 4-2 och säkrade därmed de grönas åttonde raka seger.

– Jag har aldrig varit med om att få en sådan här start. Vi försöker se det som en extra morot att få sviten så lång som möjligt, det är inte säkert att man hamnar i en sån här situation igen, säger Per Krantz, som berättar att det var en bit övre 500 personer i publiken.

– De fick valuta för pengarna i alla fall. Det var en riktigt holmgång med mycket målchanser och en del fina mål.

LÄS OM DAGENS ÖVRIGA MATCHER HÄR.

Lämna en kommentar