Två premiärer och en tur till Tyskland var den gångna veckans höjdpunkter.

Det var ganska länge sedan jag var med på ett träningsläger. Som ”bara” spelar har jag inte prioriterat det de senaste åren men nu var det dags igen. Kielbåten till Tyskland och sedan buss en timme ner mot Hamburg var det som gällde när 27 gubbar från SMSK bytte bort snöoväder i Bjärke mot kortbyxeväder för ett par dagar.

Tre träningar och en match hanns med min känsla är att alla var nöjda och glada när bussen under söndagen rullade in på kända marker igen. För övrigt svårt att inte trivas när den smått legendariska ledartrion Turbo, Bengan och GP är med och håller i trådarna.

…………..

Här hemma var det äntligen dags för årets första premiärmatcher. Först ut var Alingsås IF:s herrar och årets första lokla ål gjorde Leonard Bogeskär när han kvitterade Hestrafors hemmaledning till 1-1. Men det var efter paus det hela skulle avgöras, och det är svårt att lyfta fram två elvametare som avgörande faktorer. Hestrafors ledde med 2-1 när Gustav Johansson sköt AIF:s straff i stolpen och bara ett par minuter senare satt istället 3-1 efter att Hestrafors utnyttjad sin chans från straffpunkten.

Hemmalaget gjorde även 4-1 innan slutsignalen och det var givetvis inte den starten som AIF ville ha. Bara att ladda om inför hemmapremiär och derbyt mot Vårgårda IK kommande helg.

…………..

Vårgårda IK fick en smakstart på sin premiär hemma mot Zenith när Christoffer Krabbe gjorde 1-0 i matchupptakten. Efter paus skulle det bli väldigt händelserikt och det hela startade med att Dejan Siranovic drog på sig sitt andra gula kort med en halvtimma kvar. Trots det gjorde VIK 2-0 genom Damian Sarzynski och det tycktes kunna gå vägen trots decimerat manskap. Men Zenith reducerade på straff med kvarten kvar och dessutom blev målvakten Niklas Eriksson utvisad i samband med straffen. Med nio man och Edin Dervicevic mellan stolparna försvarade sig VIK med näbbar och klor och det höll på att hålla ända in i mål, men efter att klockan passerat 90 minuter tryckte Zenith in kvittering.

Därmed delad pott på Tånga och nu får VIK klara sig utan både Siranovic och Eriksson i lördagens derby mot Alingsås IF.

…………..

Från träningsmatcherna kan vi konstatera att det lirades en hel del derbyn. Spark körde över Långared med hela 9-1 medan Hemsjö slog Östadkulle med 5-3.

På damsidan var Adela Sultan nära att rädda ett kryss för sitt SHIF/ÖSK med två mål mot grannen Vårgårda. Men Amanda Magnusson ville inte vara sämre utan avgjorde det hela till 3-2 med sitt andra mål i matchen. Hemsjö räckte inte riktigt till mot Alingsås KIK U som vann det derbyt med hela 8-1.

Utöver alla derbyn tappade Södra Härenes herrar 3-0 till 3-4 mot Sätila medan Sollebrunn slog Frändefors med klara 3-0.

För våra lag i herrfyran blev det förlust för Holmalund med 1-0 mot seriekollegan Trollhättans BoIS medan Gerdsken var spelledigt i helgen efter avancemanget i DM på annandagen.

…………..

Spelledigt var även Friscos damer, Alingsås KIK och Alingsås IF:s damer. De laddar som bäst för seriepremiär kommande helg och därför ska de serierna tippas nu i veckan. Härliga tider.

Extra härligt kan det bli för Alingsås IF nu när anfallaren Lisa ”Mini” Johansson brutit sitt kontrakt med IFK Norrköping. Fortfarande oklart var den Holmalundsfostrade spelaren hamnar, men skulle hon välja Alingsås och AIF vore det en grym förstärkning för Joakim Carlssons gäng.