ANNONS:
ANNONS:

Elitettan

Det har blivit dags att tippa Alingsås IF:s öden och äventyr i landets nästa högsta serie.

Toppen: IK Uppsala ramlade ur allsvenskan i fjol med ganska liten marginal och bör vara ett givet topplag här i år. Storsatsande Malmö FF vann alla matcher i division 1 i fjol och efter ytterligare förstärkningar efter det tror jag skåningarna kan blanda sig i toppen redan nu första året i Elitettan. Fjolårstrean Alingsås och Gamla Upsala tror jag också är med och hotar.

Botten: Sunnanå och Örebro kommer från division 1 medan Sundsvall och Bollstanäs hängde kvar med ett litet nödrop i fjol. Kalmar brakade ur allsvenskan i höstas efter kollapsad ekonomi och endast tre inspelade poäng på hela året. Det är i det gänget jag tror att vi hittar de hetaste nedflyttningskandidaterna.

Med lokala ögon: Alingsås IF gjorde ett mycket starkt 2023 under nya tränaren Joakim Carlsson. Nu är Carlsson kvar, och det ger givetvis viktig kontinuitet även om truppen förändrats något. Tunga namn som Tove Lorén och Moa Jarl är kvar och dessutom har backlinjen förstärkts av Felicia de Feo. Framåt i banan är Frida Bremer och Olivia Sultan inte kvar. Alma Öberg blir så klart viktig även i år, men det krävs nog också att nyförvärv som Moa Öhman och Josefin Johansson bidrar med en del poäng.

Kan inte riktigt se varför AIF inte skulle ha chans att upprepa fjolårets placering, särskilt som försäsongen varit stabil och framgångsrik. Förra året AIK överlägset, nu kan det blir mer öppet på topp fem och det gäller att vinna rätt matcher i toppen och undvika bottennappen mot de ”sämre” lagen. Ska bli otroligt intressant att följa AIF i ännu en jakt på landets högsta serie.

 1. IK Uppsala
 2. Malmö FF
 3. Alingsås IF
 4. Gamla Upsala SK
 5. Lidköpings FK
 6. Mallbackens IF
 7. Umeå IK
 8. Eskilstuna United
 9. Jitex BK
 10. Örebro SK
 11. IFK Kalmar
 12. Bollstanäs
 13. Sundsvalls DFF
 14. Sunnanå SK

Lämna en kommentar