En lång trend gick i graven

– Första seriematchförlusten hemma sedan 2013.
Daniel Svensson, försvarare i Holmalund är bitter efter förlusten hemma mot Gunnilse IS. Matchen slutade 1-3 efter att hemmalaget reducerat på straff i minut 79.

Referatet med JP

Daniel Svensson.
Dejvid Stenseke
Anton Stenseke och Dejvid Hasan tvingades räkna in årets första förlust.
Anthon Gustavsson tvingades bryta matchen med en sträckning.

Det blev alltså Gunnilse IS som skulle bryta Holmalunds tradition att inte förlora i sin hemmaborg, något som alltså inte skett sedan hösten 2013. Inledningsvis började Holmalund bra, Oliver Östlind kom runt ett par gånger på sin högerkant och han bör definitivt vara med i den lokala kampen om ”snabbast på 50-meter”.

Efter tio spelade minuter blev Anthon Gustavsson liggandes och tog sig för baksida lår. Innan han kliver av och blir lindad hinner han leverera en riktigt vacker passning till Dejvid Hasan, som i sin tur avslutade rakt i målvaktens famn.

– En sträckning, säger Anthon Gustafsson efter matchen.

Plötsligt går Klas Rubendahl förbi och frågar Anthon om det var en ”klassisk sträckning”. Jag låter mikrofonen vara på och får då veta att Anthon aldrig varit med om det förut. Rubendahl gissar på 2,5 vecka borta medan Anthon själv säger en vecka och skrattar. Hur länge han blir borta återstår att se men sannorligt missar han Första-femman-uttagningen om två veckor iallafall.

Gunnilse tog ledningen med 1-0 efter tjugo spelade minuter och utökade sedan till 2-0 strax därefter. Trots att Holmalund och främst Anton Stenseke hade chanser att ge hemmalaget mål framåt. Tillsammans med Oliver Östlind skapade Stenseke lägen framåt och ett oavgjort resultat i halvlek hade varit rättvist sett till antaler målchanser.

– Gunnilse är ett bra lag, säger Daniel Svensson efter matchen, men det känns bittert för de kom väl inte upp i nivå men vi låg väl på en ännu lägre nivå idag.

Svensson berättar vidare att han tycker Holmalund kom tillbaka bättre i den andra halvleken, och de hade ett par vassa möjligheter att sätta bollen i nät. Tobias Nordgren sköt strax utanför och även Stenseke och Dejvid var nära att hitta rätt ett par gånger, men bollen ville inte in idag.

I den sjuttiofemte minuten utökade istället Gunnilse till 3-0 och matchen kändes där med stängd. Holmalund fortsatte att trycka på och fick med sig en straff med tio minuter kvar. Redan nämnde Dejvid klev fram och gjorde inga misstag när han placerade bollen i mål. Reduceringsmålet gav lite extra energi sista tio och de rödvita killarna kämpade tappert för att försöka näta ytterligare en gång innan slutsignalen. Matchen slutade dock 1-3 och gästerna tog med sig alla poäng hem.

Övriga resultat och referat från Alingsås IF:s seger hittar du här.