Ny seger och ny nolla för GBK

Gerdsken tog tre nya poäng när Kinna besegrades med 2-0 på Gerdskenvallen. Därmed är GBK kvar i serietopp på maximala nio poäng.

Referatet med Jonas

Gerdsken började matchen kontrollerat och Kinna hade svårt att spela sig till några chanser. Enda räddningen Erik Andersson behövde göra kom i samband med en dubbelhörna, men i övrigt var det en ganska jämn halvlek för GBK-målvakten.

Inte heller hemmalaget radade på något sätt upp målchanser, men efter knappa kvarten kom 1-0 på straff. Alexander Profozic blev upphakad, och domaren valde att peka på straffpunkten och Jacob Borg var säkerheten själv från elva meter.

Gerdken hade ytterligare två bra lägen att ta ledningen och båda gångerna var det ”Proffan” som var framme. Först petade han bollen förbi målvakten, men en försvarare hann upp den innan mållinjen. Sedan sköt han över i ett bra läge efter ett bra anfall som iscensattes av Berat Berisha och Fredrik Johansson.

Mär halvleken slog ut att sluta 1-0 gjorde Kinnas vänsterback gjorde ett misstag. Berat Berisha snodde åt sig bollen, avancerade framåt och spelade in till Marco Stua. Han slog till på ett tillslag, och bollen gick in lågt förbi Kinnas målvakt.

– Jag är mycket nöjd med första halvlek. Vi kontrollerar den och spelar även ett okej anfallsspel, säger Nicklas Sporre.

Efter paus gaskade dock Kinna upp sig en aning. De var ju tvungna att satsa framåt i jakt på målmässig kontakt och Erik Andersson fick också betydligt mer att göra. Alexander Wallin hade föret en farlig nick just utanför och minuten senare tvingade samme man Erik till  en bra fotparad.

Kinna försökte ju ösa på framåt men jag tycker ändå att vi försvarade oss ganska bra. Visserligen gör Erik ett par bra räddningar, men Gust och Westby tar undan det mesta i mittförsvaret, säger Sporre.

Hemmalaget fick också smaskiga ytor att ställa om i, men det tycker Sporre att man kunde ha utnyttjat bättre.

Vi hade för bråttom med den avgörande passningen och fick då väldigt korta anfall. Vi kunde värderat bättre och hållit i bollen så de blivit tvungna att jobba hem.

Nu skapades det dock tillräckligt för att döda matchen. Berat Berisha hade ett vänsterskott som Andreas Lindström gjorde en vass räddning på, och Lindström nöp även en tämligen svag straff från Berisha. Noterbart är att båda de lägen uppstod efter att Fredrik Johansson kommit loss på sin vänsterkant.

Vi har nio poäng på tre matcher och det känns riktigt bra. Och vi har bara släppt ett enda mål, vilket är extra skönt eftersom vi gnuggat försvarsspel mycket hittills. Framåt kommer vi att bli bättre, säger Sporre.

Bra i GBK var utöver mittbackarna Fredrik Gustafsson och Robin Westby även Marcos Stua på det centrala mittfältet. Alexander profozic och Simon Preissler var aktiva i första halvan, men mattades något efter paus.

Nämnas ska att Elvir Ramadani saknades i dagens match. Han sträckte en baksidan mot Skepplanda, men är kanske tillbaka redan nästa match.