ANNONS:
ANNONS:

En rad heta kvalmatcher

Även fast seriespelet är avslutat fortsätter säsongen med hyperintressanta matcher. Här listar vi helgens samtliga kvalmatcher med lokal inblandning.

HH

IFK Nyköping – Holmalunds IF
Gäller: Match 1 av 2 i kvalet mot Elitettan.
Kommentar: Utan att veta något om Nyköping inbillar jag mig att Holmalund ska ha en hygglig chans i det här kvalet. Här handlar det om att få med sig ett bra resultat hem till Alingsås, och det tror jag att man lyckas med. Se upp med Saosann ”Sasse” Rammo, som gjorde hela 23 mål i division 1 södra Svealand.
Tips: 1-1.

Gerdsken – Lunden/Överås
Gäller: Gruppmatch 1 i kvalet mot division 3.
Kommentar: Lunden/Överås känner vi från Holmalunds och Vårgårdas serie, och det är ett lag som blandar och ger i sina prestationer. Krävs en topprestation av GBK här för det finns ofta en större tyngd i lagen från en högre division. Den stora frågan är om GBK skakat av sig slutet av seriespelet, har man det finns stora möjligheter här. Men det finns inte marginaler för svaga insatser i en fyrlagsgrupp med endast en plats i trean.
Tips: 2-1.

Landvetters IS – Alingsås IF
Gäller: Gruppmatch 1 i kvalet mot division 3.
Kommentar: Alingsås IF måste höja sig jämfört med de senaste matcherna och det tror jag också att man gör. Känns som grönvitt gått och laddat för kvalet och nu är det bara att släppa handbromsen och ösa på. Tror på seger borta mot laget som slutade tvåa i en Göteborgsserie. Bästa målskytt i serien för LIS var Fredrik Forsman som svarade för 17 fullträffar.
Tips: 1-2.

FC Alingsås – Lödöse/Nygård
Gäller: Gruppmatch 1 i kvalet mot division 5.
Kommentar: Framåt tror jag absolut att FC kan leverera även i det här kvalspelet, så min fråga är om defensiven håller. Gör den det kan det bli seger här, men jag tror på en målrik och svängig historia. Håll ögonen på Peter Eriksson i LNIK som smällde in 30 baljor i Trollhättesexan.
Tips: 3-3.

Kinne-Vedum – Södra Härene IF
Gäller: Gruppmatch 1 i kvalet mot division 5.
Kommentar: Kan inte se hur SHIF ska falla ihop i det här kvalet efter den stabiliteten laget visat upp hela hösten. Tror på en målsnål match med kryss eller uddamålsseger åt något håll. Kanske en liten fördel för hemmalaget som kommer från femman. Peter Dahlin var bästa målskytt i Kinne-Vedum med tio nätrassel.
Tips: 2-1.

FOTNOT
Annelunds IF står över den första omgången i sin kvalgrupp. Där möts Kronäng och Hangelösa i den första matchen.

3 svar på ”En rad heta kvalmatcher”

  1. Kommentar kring Peter Eriksson:
    Mäktigt med 30 mål, måste dock påpeka att 8 av dem kom borta mot BK-Spark som har släppt in 24 mål mot just Lödöse. Den statistiken skrämmer inte oss.
    Självklart är han målfarlig och FC kommer absolut göra sitt bästa för att inte släppa igenom denna herren 🙂

    Svara
  2. FC Alingsås – Lödöse/Nygård 3-3 var tipset Jonas 🙂
    Höll defensiven i FC?

    Jag var påläst och hade fått bra information om våra motståndare.
    Vi hade en strategi som höll matchen igenom.
    Vi är bevisat starka och obesegrade på hemmaplan så vi tackar för den fördelen.
    Slutsiffrorna talar ett tydligt språk. 1-1 innan paus och slutligen 4-2 med ett oturligt självmål i 89e minuten.
    FC:s defensiv i denna match var stabil nästintill hela matchen. Knappt ett misstag av Alec Skondras, enorma räddningar av vår stabile målvakt Erik Dahlbom som var muren själv sista 25 minuterna och en grym fightinganda i Zeb Eliasson och Abdi Hadjimuradov.
    Skyttekungen från LNIK Peter Eriksson kom ingenstans. Vi tyckte mest han sprang runt och gnällde på domaren.
    Med några ordinarie spelare borta visade FC enorm styrka och vilja matchen igenom.
    Ganska bra spel stundtals från båda lagen.
    En jämn tillställning där kanske LNIK hade mest bollinnehav, men FC hade mest styrka och vilja i 2a halvleken.
    Om Birkan satt alla sina chanser så hade slutsiffrorna stigit rejält, men tyvärr inte hans tur i denna matchen, men han var ständigt ett orosmoment för motståndets backlinje, som i flera sekvenser inte hängde med när Birkan satte fart med bollen.
    På planen fanns flera andra giganter som visade div 5 klass, två av dem i FC Alingsås, Ibis Ramadanovic och Ferdi Selimi som med finlir och rejäl vilja kunde göra två baljor vardera. Dessutom väldig fina mål.
    4-2 var ett helt rättvist resultat.
    Nu väntar en kanske lika svår uppgift borta mot Tvärred och kan alla i FC hålla sig friska och fria från skador tänker vi åka dit och ge dem allt vi har.
    Jag tror på mitt lag 🙂

    Svara

Lämna en kommentar