ANNONS:
ANNONS:

Sofias korsband håller för kval

Den 15 september skulle Sofia Andersson operera sitt korsband i knäet. Men när det väl var dags nöjde sig läkaren med en liten titthålsoperation.
– Korsbandet var inte så mycket skadar som de trodde, säger Holmalundsstjejen.

Sofia Andersson

Sofia Andersson har klarat av att spela med ett halvrisigt knä i väntan på sin operation. Korsbandet var så pass skadat så ett ingrepp var nödvändigt – trodde läkarna. Men när de väl öppnade såg de att skadan var mindre, så de valde att sy igen utan att röra korsbandet.

– Först var jag väldigt besviken. Jag har ju känt att det varit något som inte stämt med knäet så jag ville få det opererat. Men sen är det klart att det är roligt att kunna vara med i kvalet, säger Sofia, som berättar att hon ska hålla kontakten med läkarna.

– Vi ska höras av om ett tag igen och se hur det utvecklar sig med knäet. Om det behövs ett senare ingrepp eller inte.

Efter titthålsoperationen fick hon vila ett par veckor från fotbollen, men på senare tid har hon varit med och spelat igen. I lördags blev hon målskytt när Holmalund säkrade seriesegern.

– Klart att det är roligt att vinna en serie, men det känns ändå att vi inte är nöjda med det här. Man vill ju klara kvalet också, säger Sofia, som berättar att det varit fullt fokus på träningarna i veckan.

– Det är alltid fullt fokus på Prodérs träningar, annars kan man lika gärna gå hem (skratt).

Holmalund spelar borta mot IFK Nyköping i morgon när kvalet mot Elitettan inleds.

– Vi samlas åtta på morgonen och åker i väg halv nio. Så det blir en heldag, säger Sofia.

Lämna en kommentar