ANNONS:
ANNONS:

”Får otroligt mycket mer tillbaka”

Cathrin Rosén skriver i dag om en normal vecka av livspusslande för en familj med tre idrottande ungdomar och två engagerade föräldrar.

Japp, då var det min tur igen! Det numer välbekanta sms:et från Jonas där han så snällt påminner om att det är ens tur att skriva damp ner i inkorgen i början av veckan. Påminnelse nummer två kom på onsdagen då Fredriks text publicerades, när hans text kommer blir man ju varse om att nu är det skarpt läge att värka fram något bra illa kvickt 😄

 

Ändå glömdes detta helt bort så i dag lördag morgon innan tuppen galt vaknar jag och då kommer det upp i huvudet, TEXTEN! På med kaffe och läsglasögon (😬) och så kör vi. 

 

Fredriks text var för övrigt riktigt trevlig läsning, hög igenkänningsfaktor på många karaktärer där! Hade tänkt att skriva om publikrekrytering och hur vi fick kan få fler alingsåsare att besöka våra arenor i staden när det vankas matcher men den här veckan har varit en sån vecka där man inte riktigt hinner med sitt eget liv så det får istället bli en text om just det, livspussel och föreningsliv. Är helt säker på att igenkänningsfaktorn kommer vara hög för många på denna text😄 

 

Ända sedan vår äldsta dotter började spela fotboll vid sex års ålder och jag blev ledare så har vårt liv kretsat mycket kring barnens idrott och föreningsliv. Vi har tre döttrar och i och med deras idrottande är vi engagerade i IBK Alingsås, Alingsås IF Fotboll, Alingsås KIK och Alingsås IF Friidrott! Fyra fantastiska föreningar som vecka ut och vecka in ger vår familj otroligt mycket glädje och gemenskap. I IBK Alingsås har vi ett lite större ideellt engagemang då min man är ledare för alla tre tjejernas innebandylag, sitter i styrelsen och jag själv är föreningens kassör.

 

Hittills den här veckans kvällar har vi klarat av tio träningar och två matcher i olika hallar och planer i staden. Med planering, logistik och lite hjälp från mormor så har det löst sig galant. Ibland ställer man ju sig frågan om detta verkligen är rimligt. Rimligt vet jag inte men helt klart värt det. Jag är glad att mina barn valt att idrotta (ännu gladare att de håller på med idrotter jag själv tycker om 😜) och tacksam över att jag och min man fått förmånen att vara deras ledare. Man blir en naturlig del av deras vardag och man lär känna deras kompisar. Visst får man ibland göra avkall på andra saker. Huset hade kanske mått bra av att städas lite oftare, det hade vart gott med hembakat i frysen, den där cykeln som stått med punka sen i maj borde lagats, det där lovschemat från fritids skulle besvarats i tid, vi borde kanske inte glömt informationsmötet på Nolhagaskolan i torsdags och det där golfandet som vi höll på med förr tiden kanske hade vart kul å hinna med ibland! 

 

Vill man inte bli ungdomsledare men ändå vara en del av sina barns förening, finns det massa exempel på hur det kan bli möjligt. Jag vet att samtliga av ovan nämnda föreningar gladeligen tar emot hjälp av olika slag. Det kan vara allt från att ta en roll i styrelsen till att göra kioskschema, klippa gräset, agera IT-support, hålla i en försäljning, hjälpa till med sponsorarbetet, hjälpa till runt matcharrangemang osv. osv.

 

Nu halkade jag in på ett sidospår men ville passa på att slå ett slag för detta, en förening behöver många krafter för att må bra och ju fler desto roligare 😄 Jag kanske är färgad men jag önskar verkligen att fler tog chansen att bli en del av föreningslivet, man ger av sin tid men man får otroligt mycket mer tillbaka.
 

 

Nu börjar resten av familjen så smått vakna till liv. Idag ska äldsta dottern ha heldag i Stadsskogshallen, finslipa detaljer inför morgondagens seriepremiär i innebandyns division 1 på bortaplan i Mullsjö. Mellandottern åker till Lenahallen för uppstartshelg med sitt innebandylag när träningar och gött häng står på schemat. Min man får genomgå någon form av kloning och pendla mellan Alingsås och Östadkulle. För yngsta dottern står säsongens sista poolspel på schemat, vi är dessutom arrangör så jag hamnar i kiosk och grill nere på Mjörnvallen idag.

 

En lördag precis som det ska vara👌👌

 

CATHRIN ROSÈN
Födelseår: 1980.
Familj: Gift med Martin, döttrarna Isa (15), Ella (12) och Alma (7).
Bor: Kavlås i Alingsås.
Klubbar i karriären: Som spelare Holmalunds IF, Sils IF, Alingsås KIK och som ledare Alingsås KIK.
Lokal favoritklubb: Alingsås, IF och KIK.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Klubbchef i Alingsås IF samt pålitligt hejande förälder i Alingsås KIK.

Lämna en kommentar