ANNONS:
ANNONS:

Tommy förlänger med GBK

I vintras skrev i om Tommy Johanssons dystra cancerbesked. Då var det illa ett tag, men behandlingen har svarat bra och nu laddar GBK-tränaren för en fortsättning på Gerdskenvallen över 2024.

För några år sedan hade Tommy Johansson prostatacancer som han opererades för. Operationen blev lyckad och det fanns goda utsikter för att cancern var borta ut kroppen. Men i vintras kom bakslaget när det hittades nya onda celler i skelettet och lymfkörtlarna.

— Då var jag både rädd och orolig ett par veckor, säger Tommy nu.

Behandling sattes in och nu ett halvår senare kan han återigen glädjas över positiva besked från läkarna. Åtminstone relativt positiva besked.

— Cancern kommer jag aldrig bli av med så jag vet vad jag kommer att dö av. Men all medicinering och behandling har svarat bra och nu i veckan gjorde jag en röntgen som visar var cancern sitter. Den får jag inte fullständigt svar på förrän om ett par veckor, men första kommentaren från läkaren var att det såg bra ut och det är givetvis väldigt skönt, säger Tommy.

Vid sidan av sin sjukdom har Johansson tränat Gerdsken i två säsonger nu. Först blev det degradering från trean i fjol och nu jagas det topplacering i division 4. Oavsett hur slutfasen av året ter sig resultatmässigt blir det en fortsättning i GBK över 2024.

— Gerdsken är en väldigt trevlig förening på många sätt. Folk är engagerade och det finns ett driv från många personer där de flesta arbetar ideellt. Det nya klubbhuset till exempel, det är ju folkets förtjänst att det har kommit på plats, säger Tommy, som utöver resultaten i division 4 ser ett värde i det mer övergripande föreningsarbetet.

— Många föreningar är trötta, och det med all rätt när det är få människor som ska göra allt. Där tycker jag GBK sticker ut och vi har jobbat med föreningens profil, hur vi vill uppfattas utifrån och hur vi vill vara. Vi vill skapa faciliteter och en miljö där våra barn och ungdomar erbjuds mycket träning och vi har en struktur i hur vi vill spela fotboll. Jag kan lova full aktivitet innanför väggarna, utöver allt som sker på fotbollsplanen.

Just på fotbollsplanen har det på senare tid gått lite knackigt för GBK. Serieledningen har försvunnit och nu ser det istället ut som att en kvalplats mot trean kan bli svårt nog att lösa.

— Vi siktar givetvis på att nå en kvalplats, det finns inget annat just nu, säger Tommy, som ser förklaringar till att säsongen varit lite upp och ner.

— Vi har en ganska tunn trupp och är känsliga för skador och sjukdomar. Nu har vi haft lite sådana bekymmer mot slutet och det märks då att vi inte har så mycket att ta av. Det är något för sportgruppen att arbeta på inför nästa år, att vi kan bredda truppen lite och kanske få in lite andra spelartyper. Holmalund slängde in Patrik Elmander som kunde täcka boll och hålla i i slutet av derbyt och en sådan spelartyp har inte vi på samma sätt. Däremot har vi flera yngre killar med mycket fotboll i sig som har alla möjligheter att bli väldigt duktiga.

Niklas Andersson, fotbollsansvarig i GBK, är mycket nöjd med att Tommy Johansson blir kvar i klubben.

— Viktigt med kontinuitet så att vi kan fortsätta på den inslagna vägen. Som instruktör på träningsplanen är Tommy en väldigt stor tillgång för oss, säger ”Knicken”.

Gerdsken spelar nästa match redan i kväll, då borta mot Fristad. Då är bland annat mittbackarna från derbyt, Marco Stua och Filip Hedlund, osäkra på grund av sjukdomsbekymmer.

Lämna en kommentar