ANNONS:
ANNONS:

Felicia har kollat läget i damlagen

Hur är formen hos våra lokala damlag. Felicia Wingfors har kollat läget med en spelare i varje gäng inför årets seriepremiär.

Felicia

Det börjar nu dra ihop sig till seriestart och jag har hört runt hur läget känns i våra lokala damlag. Överlag ser det positivt ut med en hel del nystarter och nya utmaningar så vi ser fram emot ett framgångsrikt år.

Maja Steenari, Alingsås KIK, en trygg och positiv spelare med bra speluppfattning som pratar mycket.
– Sedan vi drog igång försäsongsträningarna har det varit dålig uppslutning från både spelare och ledare. Så, istället för spel i division 3 ska vi denna säsong istället spela i divison 4. Men de senaste veckorna har allt äntligen fallit på plats. Juniorspelarna har klivit upp och vi bildar tillsammans en ganska stor trupp. Det är inte klart om tränaren vi började säsongen med kommer vara kvar eller inte, men ledarna som följer med upp bildar en stabil tränarstab och det känns riktigt bra.
Första hemmamatchen: Noltorpsvallen, torsdag 28 april 18.30

 

Elin Larsson, Hemsjö IF, en spelare med bra speluppfattning och bra skott som är en bra spelfördelare.
– Inför säsongen ser det bra ut, matcherna har gått bra och vi har fått in många nya tjejer. Tyvärr är träningsstatistiken låg nu då många är sjuka, men hoppas det blir bättre när serien kommer igång då vi är ganska många på pappret. Men vi är ett gött gäng  som kämpar för varandra och har roligt tillsammans.
Första hemmamatchen: Byvallen, söndag 1 maj 17.00

 

Linnéa Lennermo, Östadkulle SK, en mångsidig spelare som kan användas på flera positioner. Har en bra blick för spelet och ger sig inte i första taget.
– Läget i laget är toppen! Vi fått upp flera av de unga tjejerna i klubben till damlaget och även en del nya, lite äldre spelare utifrån. Vi är många på träningarna och har roligt tillsammans, vilket bidrar till en positiv känsla. Så får vi nu spela ihop oss lite kommer denna säsongen bli superbra!
Första hemmamatchen: Lenavallen, söndag 24 april 17.00.

 

Erika Mild, Hudene GOIF,  en stark och stabil spelare som också är bra på huvudet.
– Inför säsongsstart känner vi att vi har lite för få spelare i truppen och har dessvärre åkt på några skador. Men med lite tur och att de som är skadade kommer tillbaka så ska vi åtminstone kunna ta en plats på den övre halvan av tabellen.
Första hemmamatchen: Hybergsvallen, fredag den 29 april 18.30.

 

Emma Thorild, Södra Härene IF, en spelare med bra spelförståelse. Bra med båda fötterna och siktar alltid mot målet.
– Vi är alla väldigt taggade och förväntansfulla inför säsongsstarten. Just nu tränar vi mycket för att få ihop ett sammansvetsat lag med bra spel och en bra sammanhållning då många av oss har haft uppehåll ett tag eller spelat i andra klubbar. Men det ska bli riktigt roligt att komma igång!
Första hemmamatchen: Granhagen, Måndag 2 maj 19.00.

 

Molly Östlind, Holmalunds Akademi, en spelare som alltid vill göra mål och har det i blodet. Väldigt snabb både med och utan boll.
– Vi har under försäsongen spelat ett flertal träningsmatcher som gått bra både spel-och resultatmässigt. Allas inställning är positiv så läget inför säsongsstarten känns väldigt bra.
Första hemmamatchen: Brogårdsvallen, söndag 1 maj 15.00.

 

Elin Hedén, Sollebrunns AIK, en lojal och fysisk spelare som inte går av planen förrän hon är helt slutkörd.
– Trots att vi även i år är ett ungt lag så känns det ändå positivt. Många tunga namn har förvisso försvunnit av olika anledningar, men vi har också fått in några nya spelare som kommit in i laget på ett bra sätt då vi har en bra sammanhållning. Vi må vara unga men för det ska man inte underskatta oss, vi är ett mycket potentiellt lag med många styrkor och mycket vilja.
Första hemmamatchen: Nya Bjärkevi, fredag 29 april 18.30.

 

Annelie Carli, IK Frisco, en spelare som är duktig på att hålla i bollen och löpstark. Dessutom målfarlig.
– Laget har utformat en ny spelide som gör att det känns spännande och utmanande inför seriestart. Vi är ett lag där alla tar jobbet för varandra vilket skapar högre kvalité. Konkurrensen är hög och det hoppas vi leder till en bättre placering än i fjol. Vi känner oss också starkare då vi kört hårda fyspass under försäsongen.
Första hemmamatchen: Katebovallen, lördag 30 april 13.00.

 

Sofia Andersson, Holmalunds IF, en spelare som alltid ger 110% vare sig det är match eller träning. Har också bra teknik, fysik och spelförståelse.
– Läget i laget känns bra, alla känns taggade inför seriepremiären. Vi är ett härligt gäng med en bra blandning av unga duktiga talanger och några mer äldre rutinerade spelare. Tror heller inte vi har en enda skada i A-truppen nu och det är ju bra. Under försäsongen har vi tränat riktigt hårt så vi borde vara bra förberedda. Har också spelat en del träningsmatcher med blandade resultat då vi mött både bättre och sämre motstånd. Då har vi som spelare fått testa på olika positioner och det har sett bättre ut för varje match så vi är redo.
Första hemmamatchen: Brogårdsvallen, lördag 16 april 15.00

 

Önskar er alla stort lycka till och kör hårt!

 

FAKTA FELICIA WINGFORS
Födelseår: 1993.
Familj: Pappa Anders, mamma Lena, lillasyster Isabelle, lillebror Oliver.
Bor: Just nu i Spanien, sen förhoppningsvis Sollebrunn eller någonstans i Alingsås kommun.
Klubbar i karriären: Sollebrunns AIK.
Lokal favoritklubb: Sollebrunns AIK.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Spelare i Sollebrunns AIK.

Lämna en kommentar