ANNONS:
ANNONS:

Fem matcher på listan

Andra kvalhelgen närmar sig med stormsteg. Och givetvis står Holmalunds jättechans att gå upp i Elitettan överst på listan.

HH

Holmalunds IF – IFK Nyköping
Gäller: Match 2 av 2 i kvalet mot Elitettan.
Kommentar: Holmalund har med sig 4-0 från första mötet och ska här bara bevaka sig till ett avancemang. Nyköping var kanske värt ett bättre resultat i lördags, men oavsett det ska det inte gå att vända det här. Tror på en jämn match, med rödvitt jubel vid slutsignalen.
Tips: 2-1.

Falköpings FK – Gerdskens BK
Gäller: Gruppmatch 2 i kvalet mot division 3.
Kommentar: Två förlorare från första omgången, och FFK:s 0-8 mot Kode imponerar inte. Har tippat med GBK i stort sett hela hösten utan att ha fått rätt, men jag väljer ändå att tro på gulsvart en gång till. Allt annat än seger betyder att hoppet om division 3 är borta.
Tips: 1-3.

Södra Härene – Högvad
Gäller: Gruppmatch 2 i kvalet mot division 5.
Kommentar: Efter förlusten mot Kinne-Vedum ligger SHIF jobbigt till i jakten på femman. En seger är ett måste, och gärna då med många mål. Men jag är inte lite inne på att Högvad har en större tro på avancemang och avgår med segern här.
Tips: 1-2.

Hanegelösa – Annelunds IF
Gäller: Gruppmatch 1 i kvalet mot division 4.
Kommentar: Annelund kliver in som sista lag i gruppen, mot Hangelösa som torskade första matchen mot Kronäng. En storseger skulle kunna ta hemmalaget till fyran, men jag tror att Annelund är numret större här. Kan vara värdefullt att vinna med mer än ett mål också, då räcker kryss mot Kronäng för att vinna gruppen nästa helg.
Tips: 1-4.

Alingsås IF – Ödsmåls IK
Gäller: Gruppmatch 2 i kvalet mot division 3.
Kommentar: Likt GBK har Alingsås IF ett tungt utgångsläge efter förlusten förra veckan. Men matchen mot Landvetter var jämn så det finns hopp om poäng här, och det måste bli seger för att avslutningen mot Åmål ska bli spännande. Ödsmål spelade 0-0 mot just Åmål förra veckan, och jag tror på en ny jämn match här. Men AIF är obesegrat hemma i år och jag tror på en ny seger här.
Tips: 3-2.

FOTNOT
FC Alingsås står över veckans omgång för att sedan avsluta deras kvalgrupp nästa helg.

Lämna en kommentar