ANNONS:
ANNONS:

Fint nyförvärv till Södra Härene

Södra Härene spelar för en plats i division 5. Men oavsett hur det går där kan klubben räkna in ett fint nyförvärv till nästa säsong.
– Jag spelar högst troligt i Hära nästa år, säger Vårgårdabon David Andersson. 

Silly Season

David Andersson, här i Ardalas tröja.
David Andersson, här i Ardalas tröja.

David Andersson är äldre bror till Peter ”Peno” Andersson och har IK Elmer som moderklubb. Han spelade sedan några år i Trollhättan innan han lirade flera säsonger i Vårgårda IK. På senare år har han varit spelande tränare i först Elmer/Fåglum, sedan Levene/Skogslund och nu senast Ardala IF. Men nu talar allt för att han byter till Södra Härene IF, och dessutom tar ett break från tränarrollen.

– Jag jobbar på Vedum Kök och det tar allt mer tid. Dessutom börjar barnen bli lite större och få egna aktiviteter och jag vill inte missa när de växer upp heller. Så det blir lite mer fokus på andra saker nästa år, säger David.

Men lite fotboll är han inställd på att spela även 2016. De senaste två åren har han varit spelade tränare i Ardala IF i division 5 och 6. Nu blir det bara spel i Södra Härene.

– Träna måste man ändå göra och då kan jag lika gärna spela fotboll lite till så länge kroppen håller. Jag kommer att vara med så mycket jag hinner, men det ska bli skönt att inte ha samma måsten och krav på sig, säger David, som fyller 36 i december.

Han stänger dock inte dörren för framtida tränaruppdrag.

– Absolut inte, jag tycker fortfarande att det är väldigt kul. Men nu blir det ett litet uppehåll på minst ett år.

Vet du mer om rykten och övergångar i de lokala klubbarna? Tipsa via mail, sms eller i kontaktformuläret här på sidan. Inga källor röjs.

Lämna en kommentar