ANNONS:
ANNONS:

Fjärde raka för Holmalund

TV: Holmalunds IF tog tre mycket viktiga poäng när Lerum besegrades med 2-1 hemma på Brogårdsvallen.

Referatet med Jonas

Den första halvleken blev till en början mest präglad av kamp på Brogårdsvallens mjuka och något svårspelade gräsmatta. Lerum hade en frispark från kanten som gick över allt och alla innan det tog bortre stolpen, men det var också allt av värde som skapades första halvtimman.

I den 36:e spelminuten öppnades matchen upp i och med Holmalunds ledningsmål. Tobias Nordgren tog en uppoffrande löpning och duell med gästernas målvakt Fredrik Mellberg, och bollen hamnade hos Dejvid Hasan. Anfallaren lobbade behärskat in 1-0 i det övergivna målet.

Hasan hade sedan en dubbelchans att utöka ledningen efter ett fint inspel av Oliver Östlind, men det första avslutet fastnade på Mellberg och på returen sköt Hasan över ribban.

Istället för 2-0 där lyckades Lerum kvittera strax före paus. Bollen studsade rätt i straffområdet för Alexander da Cruz, som sedan avslutade kyligt förbi Calle Skoglöf i HIF-kassen. Rasmus Karlsson hade sedan ett avslut i jätteläge, men skottet blev löst och Skoglöf räddade utan att förta sig.

Efter paus blev planen än mer tungsprungen, och det var mer kamp än skönspel. Lerum fick halvlekens första chans när Andreas Wårdh sköt tätt över i bra läge, och då kändes det som Lerum var det starkare laget. Men Holmalund lyckades få kontroll på matchen igen och dessutom hade man ett par bra anfall med fins passningsspel. Först fick Oliver Östlind ett jätteläge efter en fin upprullning men Fredrik Mellberg var snabbt ute och avstyrde. Några minuter senare kom dock ledningsmålet. Dejvid Hasan var på väg igenom och ropade på straff, men bollen hamnade hos Tobias Nordgren som lyckades få in 2-1 via stolpen.

Lerum vaskade om och flyttade fram folk i jakten på kvittering. Men den där riktiga chansen infann sig aldrig utan istället kunde Holmalund reda ut det hela och ta fjärde raka segern. Det kunde till och med blivit 3-1 på någon av de omställningslägen som uppstod, men HIF fick nöja sig med 2-1 och tre poäng.

Noterbart är att både Anthon Gustavsson och Sebastian Mårtensson var avstängda dagens match.  Till derbyt mot Vårgårda på lördag är Christoffer Ängberg borta efter tre gula kort.

I och med dagens resultat är det klart att Holmalund inte kan ramla ur direkt längre. Som det ser ut gör HIF, Lerum och Lunden/Överås upp om kvalplatsen de sista två omgångarna.