ANNONS:
ANNONS:

Kartläggning inför slutspurten – del 1

Jessica Pettersson har tagit ett bastant grepp om seriens slutskede och bjuder här på alla förutsättningar inför de sista avgörande matcherna. I den här delen står damerna i fokus.

ÖSK-Hudene_4

Hösten har anlänt och med den även spänningen i seriesystemen. Det är nu det märks vilka som tränat hårdast under säsongen, vilka nyförvärv som verkligen visat framfötterna, vilket lag som tagit hårdast på spelartappen och vilket lag som skördat allt i sin väg mot tabelltoppen. Flera lag har imponerat hittills under säsongen medan vissa lag haft tyngre perioder som gjort att nedflyttning blir aktuellt. Lokalfotboll.se/0322 har gjort en sammanfattning av de lokala lagens återstående kamper mot guld, säkrat kontrakt och kvalspel.

Damerna först, brukar det heta och vi börjar uppifrån.

Division 1 norra 

Holmalunds IF
Inför dagens bortamöte med IFK Skoghall placerar sig de rödklädda damerna längst upp i tabellen. De leder serien med 44 inspelade poäng framför IK Rössö på 41. IK Gautiod ligger på bronsplats i division ett-tabellen, endast två poäng bakom Rössö. En relativt jämn toppstrid där fördelen för Prodér och hans gäng är att man har allt i egna händer. Tre vinster och guldhattarna är ett faktum. Frågan är bara om laget är redo för spel i elitettan eller om ytterligare ett år krävs för att vässa truppen ytterligare?! Det återstår att se, men en serieseger vore såklart trevligt.

Vid minst sju poäng (två vinster och en oavgjord) står Holmalunds damer som seriesegrare och får därmed som ensamt lag från serien, kvala upp till elitettan.

Holmalund har kvar att möta IFK Skoghall (borta, idag 14.00 ), IK Gautiod (hemma 26/9) och Skepplanda BTK (borta 3/10)

Lokalfotboll tippade i våras Holmalunds IF på första plats i tabellen.

Division 2 södra 

Alingsås KIK
Inför säsongen hoppades tränare Leo Berg på en mittenplacering, åtminstone en bättre placering än i fjol. I dagsläget placerar sig Alingsås KIK allra sist i södra tvåan, med endast 9 inkasserade poäng på 16 spelade matcher. Det ser tungt ut för de blåvita damerna i KIK och allt talar tyvärr för att man tar steget ner till trean kommande säsong. Kanske är det en bra idé, då laget verkar haft problem att få ihop spelare inför höstens matcher. Att börja om i trean låter då sunt.

Vid vinst i de två återstående matcherna finns det en chans att Alingsås KIK klarar nytt kontrakt i division två, men då är också resultaten i övriga matcher viktiga. Vid förlust i morgondagens möte ser det tyvärr mörkt ut.

Alingsås KIK har kvar att möta serieledande Bergdalens IK (hemma imorgon 15.00) och Skoftebyns IK (borta 27/9)

Lokalfotboll tippade i våras Alingsås KIK som sexa i tabellen.

IK Frisco
I samma serie huserar även blåklädda IK Frisco, ett lag som placerar sig på en stabil sjätteplats i nuläget. Division 2-kontraktet inför nästa säsong är redan säkrat och det känns som om IK Frisco har något bra på gång. I årets serie har tjejerna vunnit 8 av 16 spelade matcher och har en målstatistik på 37-18, vilket tolkas som att man är vassa framåt och stabila bakåt. Det blir spännande att se vad tränare Berggren och hans gäng hittar på inför nästa säsong.

IK Frisco har säkrat sitt kontrakt till division 2 även nästa säsong.

IK Frisco har kvar att möta Skoftebyns IK (borta idag 13.00) och Lödöse/Nygårds IK (hemma 27/9).

Lokalfotboll tippade i våras IK Frisco som tvåa i tabellen.

Division 3 Västra Götaland

Sollebrunns AIK
Efter 15 spelade matcher placerar sig Sollebrunn på en sjätteplats med 21 poäng, någon som i denna serie låter lägre än det är. Det skiljer bara sex poäng upp till andra placeringen och beroende på hur det går i övriga matcher sista två omgångarna kan Sollebrunns damer placera sig betydligt högre upp. Givetvis krävs då att man tar tre poäng i sin sista match, där man ställs mot nuvarande trean Trollhättan BoIS på 25 poäng.

Kontraktet till division tre är säkrat även inför nästa säsong men någon medalj kasseras inte in i seriespelet.

Sollebrunn har kvar att möta Trollhättan BoIS (borta imorgon 16.00) och är därefter färdigspelade för säsongen.

Lokalfotboll tippade i våras Sollebrunns AIK som trea i tabellen.

Södra Härene
Tyvärr blev det ingen långvarit sejour i trean för Södra Härenes damer. I och med förlusten senast mot Vänersborg har man nu ingen chans att komma ikapp Kinne-Vedum/Källby som ligger ovan strecket. På sina två vinster, en oavgjord och resten förluster har Södra Härene trots allt nätat 27 gånger, imponerande av ett lag som ligger sist i tabellen. Noterbart är att serieledande Vänersborg har endast gjort fyra mål fler. 

Det är klart att Södra Härene åker ur division tre och spelar nästa säsong i division fyra.

Södra Härene har kvar att möta Kinne-Vedum/Källby (hemma 26/9).

Lokalfotboll tippade i våras Södra Härene som femma i tabellen.

Division 4 västra

Hudene GoIF
Inga överraskningar för Hudene GoIF som placerar sig i mitten av tabellen, på en sjätteplats. 14 spelade matcher fördelade på 5  vinster, 2 oavgjorda och 7 förluster, vilket ger 17 poäng om ingen snabbtänkt redan räknat ut detta. Som bäst kan Hudene placera sig på en fjärdeplacering, men då krävs givetvis vinst i de två sista matcherna, dock ingen omöjlighet.

Klart är att Hudene GoIF spelar kvar i division fyra även nästa säsong.

Hudene har kvar att möta Rackeby IK (imorgon 16.00) och Mellby IK (borta 27/9).

Lokalfotboll tippade i våras Hudene GoIF på femte plats i tabellen.

Division 4 södra

Hemsjö IF
På en tredjeplacering hittar vi Lotta Löfwenius damer. Precis som tidigare år har Hemsjös gjort många mål framåt men i år tappat in ännu fler bakåt, vilket kanske inte är så konstigt när man delar serie med två målfarliga lag som Holmalunds IF Akademi och Tvärred/Vegby. 35 av lagets 45 insläppta mål kommer nämligen matcherna mot de två lagen, som också är de som placerar sig över Hemsjö i serietabellen.

Hemsjö blir trea i serien, om man tar poäng i derbyt mot Östadkulle SK annars hamnar man på en fjärdeplats.

Kvar att möta är den lokala grannen Östadkulle SK (borta 26/9).

Lokalfotboll tippade i våras Hemsjö IF på tredje plats i tabellen.

Holmalunds IF Akademi
Det har nog inte gått någon fotbollsintresserad förbi att Akademin, precis som förutspått, skördat det mesta i sin väg. 90 gjorda mål och 10 insläppta, på 10 spelade matcher ger ett snitt på 9 mål per match. Kanske inte så överraskande att fem av tio i seriens skytteligatopp kommer från just akademin. Imorgon möter akademin Tvärred/Vegby FC vilket är enda laget som vunnit över akademin i årets seriespel. Det är också laget som leder serien, ett poäng före den röda armén. Det finns alltså en chans att Holmalunds IF får köpa in dubbel uppsättning guldhattar i år.

För att på egen hand klara seriesegern krävs vinst i de två sista matcherna. Förlorar man imorgon krävs att Tvärred/Vegby förlorar sin sista match, mot det lag som ligger längst ner i tabellen.

Holmalunds IF Akademi har kvar att möta Tvärred/Vegby FC (hemma imorgon 17.00) och Hestrafors IF (borta 26/9).

Lokalfotboll tippade i våras Holmalunds IF Akademi på förstaplats i tabellen.

Östadkulle SK
Första året för Östadkulles damer och laget har placerat sig på en femteplats, tillika tredje sist. Två lag har dragit sig ur serien som i nuläget bara består av sju lag. Östadkulle har fyra vinster och sex förluster på sitt CV hittills i år. Klart godkänt för att vara första säsongen ihop med det nya laget. Två vinster i de sista matcherna kan dock placera Östadkulle på en tredjeplacering, och därmed putta ner Hemsjö IF från bronsplatsen. Den allra sista matchen för de bägge lagen är just deras möte, vilket kan bli extra spännande vid kamp om tredjeplatsen.

Som ovan nämnt kan Östadkulle SK gå från en femte till en tredjeplacering vid vinst i de två återstående matcherna.

Östadkulle SK har kvar att möta Hajom/Björketorp (borta idag 14.00) och Hemsjö IF (hemma 26/9).

Lokalfotboll tippade i våras Östadkulle SK på femte plats i tabellen.

Lämna en kommentar