ANNONS:
ANNONS:

Försäsongen är igång

Även den här måndagen kör vi en liten Bredsida.

Vecka 2 för 2024 – och ännu en försäsong är igång. De som inte redan har startat kör sannolikt de första passen under kommande vecka. För min och SMSK:s del har vi hunnit med tre träningar under förra veckan och intresset har varit stort från truppen.

Ja, det blev ju så att jag nu är tillbaka som tränare för Brynets röda hjältar. Min fjärde sejour och sjunde säsong på den posten, och även om det blev lite av en intern nödlösning som pusslades ihop strax före jul känns det inspirerande. Träningsvilliga ungdomar med rätt karaktär är alltid roligt att jobba med och i kombination med det äldre gardet bildas en trevlig mix. Vilken kvalité slutprodukten håller när våren och sommaren anländer får vi se, men första veckan har varit kanon.

…………….

Just division 6 – där vi huserar – nåddes av en nyhet förra veckan. Förutsatt att förslaget inte röstas ner på rep-mötet den 25 januari får både trean och tvåan i alla division 6-serier kvala framåt hösten. Utan att ha lusläst bakgrunden till förslaget gissar jag att det är ett försök från förbundet att ge de bästa lagen i sexan fler matcher. Endast tio lag i varje serie ger blott 18 matcher, så lite extra kvalmatcher innan de ordinarie kvalet tror jag kan vara en klok väg att vandra.

Mer om serieförslaget hittar du här.

…………….

Felicia De Feo har återvänt till Alingsås IF efter ett år i KIF Örebro. En stabil pjäs, även om det primärt inte är defensiven som behöver förstärkas i det lagbygget.

…………….

Gustav Johansson, Leonard Bogeskär och Erik Gustafsson. Det måste ändå anses som en tung trio som AIF har förlängt med på senare tid.

…………….

Samuel Rundqvist har förlängt med FC Trollhättan och Kevin Holmén har gjort klart med Degerfors IF. Annelundsprodukter har fått en del rubriker sista veckan.

…………….

Fabian Andersson debuterade med bravur förra veckan och på onsdag är det dags för Isa Gullbekk att leverera sin första onsdagstext. Fint med onsdagar numera.

…………….

Ett litet hack i onsdagsskivan är emellertid att det den här veckan är dags för mitt andra återbesök på Sahlgrenska. Halvårsdomen ska förkunnas och det kastar givetvis tillbaka tankarna till förra hösten när min cancersjukdom uppdagades. Röntgen är gjord och prover är tagna – så nu är det bara att ratta ner till Göteborg och hoppas på goda besked.

…………….

Vi försöker fortsatt att att hålla silly season-sidan uppdaterad. Hojta om vi missat någon i din förening.

…………….

Alingsås Futsal Club hade dubbla söndagsmatcher i går. Först spelades det 7-7 mot Mariedal i division 3 och sedan blev det förlust med 7-4 mot Åsarp/Trädet för division 2-laget. Inget avancemang i tabellerna där med andra ord.

…………….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

 

Lämna en kommentar