ANNONS:
ANNONS:

”Inte en walk in the park”

Isa Gullbekk, lokal fotograf och spelare i Alingsås KIK, gör i dag sin debut som gästskribent här på sajten.

Ny vecka, nytt ansikte. Isa heter jag och för att undvika frågor så ja, det är mitt fulla juridiska namn. Jag är född och uppvuxen i Alingsås, men har varit på vift i USA en period och provat på livet i andra delar av världen.

Jag gick in och läste Fabians text förra veckan och insåg att det snart var min tur. Det kan vara svårt att inleda en text där du själv sitter med tyglarna och reglerna, där dina tankar är det enda som styr, så jag tänkte ta lite hjälp från Fabian i vad som blir startskottet för mina texter under 2024.

Blir det en kamp om seriesegern i division fem mellan Alingsås City och ”Fabians” Fristad GoIF? Ja, det blir det. Joggar Gerdsken hem division fyra? Nej, det kommer inte vara en walk in the park, det kommer krävas fokus och kvalitét på träningar och matcher för att vinna. Hur står sig ”mitt” Alingsås KIK i division två? Vi kommer stå upp och kriga för varje centimeter på planen, sedan får tiden avgöra hur väl vi står upp mot övriga lag i serien, men jag måste säga att vi kommer stå upp bra, för det tror jag allt. Hur många baljor petar Krabbe in i Vårgårda? Förra säsongen vann Lord den interna skytteligan i VIK’s herrlag med 8 fullträffar på 15 matcher. Med tanke på Krabbes erfarenhet och tidigare bedrifter, samt vilka spelare han har kring sig i truppen skulle jag tippa på att han kommer landa på dubbla siffror den här säsongen. Så, Krabbe, håll dig skadefri och tryck in minst 10 bollar i nät så att jag kan ha rätt i min tippning.

Jag har tankar och idéer kring vad jag vill ta upp för ämnen under säsongen, men jag vet inte exakt hur detta kommer att se ut. Exempel på saker jag vill beröra är vikten av en stabil förening, idrottspsykologi och elitsatsning, fotografi och den lokala fotbollen. För dig som inte vet vem jag är eller vad jag gör i mitt vardagliga liv så har jag en uppsättning med kamerautrustning som används någorlunda flitigt. Jag har/har haft uttalade samarbeten med bland annat  Alingsås IF och Sörhaga/Alingsås Hockey, men har även besökt många av våra lokala fotbollslag vid ett par tillfällen. Jag älskar fotografi och jag älskar idrott, så det föll sig väldigt naturligt att jag slog ihop de två intressena till ett. 

En annan del av livet som inte innefattar särskilt mycket fotografi är att jag själv spelar i Alingsås KIK. Vi har en stor trupp, med många nya (och nygamla) ansikten. Jag går på högvarv för att lära mig alla namn, men vi har bara haft en veckas träningar än så länge och vaderna är fortfarande stumma så jag tror att det ger sig framöver. Jag har alltid varit en Holmalundstjej under ungdomsåren och spelade där under hela uppväxten egentligen, fram till att Alingsås FC bildades, då valde jag att kliva av. Men det är ju så förbannat roligt att få kliva in i den vita rektangeln och bli besviken över dåliga passningar och känna att man borde lägga mer tid på träning. Nej, skämt å sido. Jag saknade att ha ett sammanhang, saknade att ha en tillhörighet som är en sådan viktig del i föreningslivet och där måste jag få passa på att ge en stor eloge till Alingsås KIK. Jag kommer att gå in på detta i framtida texter lite mer ingående, men jag är extremt tacksam för den stöttning jag har i ryggen från min förening! 

Jag ska försöka hålla en tydligare röd tråd genom mina framtida texter, men det är inte alltid det enklaste. 

Signerat, en väldigt tankspridd individ.

En av Isas fotbollsbilder.

ISA GULLBEKK
Födelseår: 1998.
Familj: Singel.
Bor: Alingsås.
Klubbar i karriären: Holmalunds IF, Alingsås FC, och Alingsås KIK.
Lokal favoritklubb: Inget specifikt klubbmärke, hejar på alla jag känner.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Spelare i Alingsås KIK samt hobbyfotograf med stark betoning på den lokala fotbollen.

Lämna en kommentar