ANNONS:
ANNONS:

Första Förstafemman uttagen

Så är det dags att presentera ett nytt inslag här på sidan. Varannan vecka kommer vi att ta ut en Förstafemma med de hetaste spelarna under den gångna tvåveckorsperioden

Vi tar endast ut en spelare i varje lagdel och en tränare vid varje tillfälle. Vi väljer helt enkelt de spelare som vi tycker stuckit ut från mängden på något sätt under de senaste två veckorna. Vi går dels efter vad vi sett i de matcher vi bevakat, men även på klubbarnas referat, telefonsamtal med spelare och ledare samt vad vi hör för ”rykten på stan”. Framöver tar vi gärna emot tips från er läsare om vilka spelare som gör bra ifrån sig. Ser du någon dominera en match på ett eller annat sätt är du välkommen att tipsa oss om det, antingen via telefon, sms, mail eller på Twitter. Vi kan självklart inte tillgodose alla önskemål, men vi ska varje gång göra vårt yttersta för att koka ihop alla intryck till en bra Förstafemma.

Förstafemman

MÅLVAKT
Fredrik Smith, Gerdskens BK.
Kommentar: Det kom som en överraskning när den rutinerade målvakten dök upp i laguppställningen lagom till matchen mot Skepplanda. Det var inte en match som GBK kontrollerade från början till slut, utan Skepplanda stretade emot bra. Men Fredrik Smith höll tätt matchen igenom och GBK lyckades vinna med 1-o. Tre tunga bortapoäng på kontot, och ett kvitto på att det finns backup om det strular till sig med målvakter någon mer gång i Gerdsken.

FÖRSVARARE
Andreas Berg, Vårgårda IK FK.
Kommentar: Vårgårda IK FK har fått en kanonstart i sexan med två raka uddamålssegrar. Det finns givetvis många anledningar till att försvarsspelet varit så stabilt, men den som tar störst del i att laget ännu inte släppt in något mål tror jag är Andreas Berg. Mittbacken är spelskicklig och rejäl, och har dessutom en bra uppspelsfot.

MITTFÄLTARE
Anthon Gustavsson, Holmalunds IF.
Kommentar: Var visserligen mittback i första matchen, men i bortasegern mot Sävedalen var han tillbaka på det centrala mittfältet. Har varit bäst på planen i båda matcherna, och är oerhört viktig för sitt lag. Löpstark, bolltrygg och även förhållandevis tuff i närkampsspelet.

FORWARD
Birkan Ramadanovic, FC Alingsås.
Kommentar: I går hade jag motiveringen till varför Beatrice Persson blivit uttagen på den här platsen skriven och klar. Men trots hennes sex mål i premiären med HIF Akademi fick hon lov att kliva åt sidan. Birkan Ramadanovic har med sina fyra baljor i går smällt in nio mål på tre matcher, och är den enskilt största anledningen till att FC Alingsås toppar tabellen med maximala nio poäng.

TRÄNARE
Teddy Lucic, Holmalunds IF.
Kommentar: Endast en förlust i seriespelet under hela 2014, och framgången har än så länge hållit i sig även den här säsongen. Exproffset tycks sprida ett lugn och harmoni i sina spelare där glädje och beslutsamhet blir till en perfekt blandning. Fyra poäng på två matcher är så klart också mycket bra för en nykomling.

Håller du med om uttagningen? Eller hur ser din förstafemma ut? Kommentera gärna nedan.

1 svar på ”Första Förstafemman uttagen”

 1. Bra och genomtänkta val!.

  Alltid trevligt med analytiker som inte bara tittar på de 2 minuter per match som en spelare
  i snitt har bollen vid sina fötter, utan även värdesätter de övriga ca 88-94 minuterna av matcherna.
  Det finns otaliga exempel då spelare utan att knappt rört bollen vunnit matcher åt sina lag.Täcka av ytor,hindra passningsvägar lura en eller två motståndare att springa ner i Säveån osv.
  Anthon tillhör den kategorin, och det finns några luriga till i Alingsås som kan hela spelet.

  /Gunnar

  Svara

Lämna en kommentar