ANNONS:
ANNONS:

Första guldhattarna i hamn

Den här Bredsidan inleder vi med att hylla Östadkulle SK – en synnerligen välförtjänt seriesegrare.

Det var aldrig något snack. Det pratades om Real Spark och ett förstärkt Tråvad/Larv. Men varken den duon eller något annat lag hade något att sätta emot Östadkulle SK i Varasexan. Från start till mål har gulsvart dominerat och nu  – med tre matcher kvar – kan de välförtjänt jubla över division 5-platsen. Inte ofta man hittar en mer välförtjänt seriesegrare än vad ÖSK är år 2017. De har rutin i laget blandat med ett par intressanta ungtuppar. Lägg därtill ÖSK:s alltid resoluta och rejäla spelsätt så får man helt enkelt ett lag som i år varit lite för bra för division 6.

På kort sikt handlar det nu om att ta ansvar och spela av de tre sista matcherna med stil. ÖSK kan påverka utgången om kvalplatsen och där har laget ett ansvar att leva upp till. På längre sikt handlar det om att motivera spelare som Marcus Sjöstedt, Markus Larsson och Robin Liljedahl inför steget upp i division 5. För det krävs nog att det är minst samma klass på 2018 års upplaga för att man ska klara av den tuffare miljön i femman.

……………………..

VIK gjorde en knappt godkänd första halvlek och en klart godkänd andra halvlek när Gauthiod gästade Tånga hed i lördags. Gästerna var dock effektiva likt det topplag de är, och tog med sig alla tre poängen hem till Grästorp. De utnyttjade ett misstag från Jocke Berg, forcerade in en hörna där VIK vek ner sig och gjorde ett klassmål efter en individuell prestation. Jättemycket mer än så skapade inte Gauthiod.

I VIK handlade i stort sett allt offensivt om Mohammed Abdulrahman. Första gången jag såg honom i 90 minuter, och det är ingen slump att han är med i toppen av seriens skytteliga. Nu gjorde han ett och hade två bollar i virket, och var ett ständigt orosmoment för gästerna. Helt enkelt en komplett division 2-spelare med snabbhet, styrka, teknik och målsinne. Dessutom tycks han ha ledaregenskaper då det var han som samlade laget och styrde upp saker och ting under den kollektivt svaga perioden i första halvlek.

Efter förlusten ser det tufft ut att bli topp fem för VIK. Men som Mohammed Abdulrahman sa efter matchen; det är viktigt att vi vinner så mycket som möjligt av de matcher som är kvar. Blir vi ett förlorande lag är det lätt att det hänger kvar till nästa år.

Tycker att Isac Spanedal var pigg på sin högerkant den dryga timman han fanns på planen. Tror att han kan växa ut till en av de absoluta nyckelspelarna till nästa säsong.

David Lager var sjuk och missade matchen. Han har drabbats av körtelfeber, och det betyder att det är osäkert kring hur mycket mer spel det blir den här hösten.

Frågade Stefan Strind och Peo Häggström om de pratat mer med klubben inför 2018. De log lite försiktigt och såg ganska nöjda ut, samtidigt som den offentliga versionen var att ingenting ännu är klart. Min gissning är att det kommer ett besked om framtiden ganska snart.

Benjamin Hacker var inte med mot Gauthiod utan lirade med VIK FK på söndagen. Om jag fattat det här med transferfönstret rätt betyder det att Hacker blir kvar i division 5 säsongen ut. Det talar för att VIK FK kan behålla sin position som bästa lokala gäng i den serien.

……………………..

Gerdsken blev utan poäng när Tidaholm vann toppmötet med klara 3-0. Överraskande stora siffror och frågan är om förstaplatsen är vigd åt Råslätt nu. Däremot tätnar det runt kvalplatsen, som fortfarande innehas av GBK.

……………………..

AIF är nu under strecket efter förlust mot Hestrafors samtidigt som Gnosjö vann sin match. Just Gnosjö gästar Mjörnvallen mot slutet av veckan och där måste trenden vändas för grönvitt. Ny torsk där så tror jag att det blir division 4-fotboll på Mjörnvallen 2018.

……………………..

HIF tog en viktig poäng hemma mot Götene. En halvskadad André Nilsson hoppade in och var mannen bakom kvitteringen, vilket än en gång underströk att Nilsson är en av för få HIF:are som på egen hand kan hota framåt i division 3. Just det faktum gör att HIF lever lite farligt strax ovanför kvalstrecket.

……………………..

Alingsås KIK tog tre nya säkra poäng och fortsätter att storma mot division 3.

……………………..

Långared och SMSK tog var sin seger i Trollhättesexan och befäster sin position på topp fem. Återstår att se vilka som drar det längsta strået i den interna Bjärkekampen.

……………………..

Annelund kammade noll borta mot Säven/Hol och ligger fortsatt besvärligt till i botten av mellersta femman. Det blir nog en kamp ända in i mål det där.

……………………..

I samma serie torskade HSK hemma mot Vedum och har oväntat svårt för att skaka av sig de nedre strecken.  Nu väntar en sexpoängsmatch mot Hössna/Timmele som till stor del kan avgöras HSK:s höstöde.

……………………..

Alexandra Schwartz lämnade Frisco i vintras för att spela md HIF Akademi. Därifrån försvann hon i somras, och i lördags var hon tillbaka i den blå tröjan när Frisco slog Hörnebo. Ett stabilt kort i divsion 2, som ökar Friscos chanser att dels bli bästa lokala gäng och dels kanske, kanske utmana om seriesegern. Sjömarken tappade ju poäng i går, även om de fortfarande behåller greppet. Även HIF Akademi har chansen att blanda sig i det hela, men då krävs till att börja med seger mot Skara i kvällens match.

……………………..

För egen del går rehabiliteringen med snigelfart. Det är nu över fyra veckor sedan smällen och jag kan fortfarande inte jogga. Promenader och cykling är det som gäller, och nu börjar det slita på stålpsyket. Det var länge sedan jag längtade så här mycket efter en löptur.

……………………..

Det drar ihop sig i samtliga tabeller nu när hösten är här på allvar. Det betyder också att den här sidan blir bättre för varje vecka som går.

……………………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar