Första segern för Holmalund

TV: Så kom Holmalunds efterlängtade trendbrott. Hemma mot Haga blev det seger med 3-1 vilket innebar årets första trepoängare.

Holmlaund och Haga stod båda utan seger inför lördagens match. Men när väl matchen blåste igång visade hemmalaget ingen brist på självförtroende utan visade både fart och finess framåt. Alfred Johansson inledde bra på sin vänsterkant och det var också därifrån han bröt in och tog sig förbi ett par motståndare redan efter några minuter. Efter några studsar i Hagas straffområde hamnade bollen till slut hos Joel Yosef, som från nära håll satte dit 1-0.

Med tio minuter spelat var det dags igen. Sebastian Bülow Andersson kom som ett ånglok på högerkanten och spelade smart snett-inåt-bakåt till Joel Yosef. Avslutet var väl inte det hårdaste, men Hagas målvakt förmådde inte få stopp på bollen utan Yosef var tvåmålsskytt.

Efter de två tidiga målen fortsatte HIF att ha bra kontroll på matchbilden. Visst stack Haga upp emellanåt, men några riktiga farligheter framför Linus Krantz var det inte under den första halvtimman. Värre blev det med fem minuter kvar till paus när Krantz kom snett på en utrusning och hakade upp en anfallare. Det röda kortet halades upp, och därmed var det färdigspelat för HIF-målvakten. Alfred Johansson byttes ut och Niklas Prytz tog plats mellan stolparna.

Han fick en tuff start när Haga dessutom reducerade på frisparken som Linus Krantz orsakade. Prytz räddade första skottet, men i röran framför mål lyckades bortalaget trycka in reduceringen till 2-1, vilket också blev paussiffrorna.

I kraft av det numerära överläget var det Haga som tryckte på direkt från start i andra halvlek. Inbytte Felix Martinsson – som gjorde comeback efter knäskada – låg som ensam anfallare i en 4-4-1-uppställning, men han blev ofta för ensam i ett i övrigt lågt stående Holmalund.

I chansväg handlade det också mest om Haga. Niklas Prytz tippade ett skott till hörna och Adrian Strömberg nickade strax över i ett bra läge.

Med halvtimman kvar byttes Albin Bohlin och André Nilsson in med nya krafter på var sin kant. Den duon orkade ge Martinsson lite bättre understöd och HIF lyckades då flytta upp positionerna något. Det var också de två som skapade hemmalagets första heta målchans efter paus. Nilsson hittade Bohlin i djupet, men fri med keepern gick skottet strax utanför.

Men tio minuter fick även Haga en spelare utvisad och Holmalund kunde jämna ut spelet än mer. Det fanns ett par feta omställningslägen när gästerna flyttade fram folk i jakten på kvittering, och i sista minuten kom också 3-1 genom André Nilsson. Framspelningen från Albin Bohlin underströk att det var ett lyckat dubbelbyte mitt i den andra halvleken.

Annelund – Vartofta 9-1
Mål: Gabriel Holmén 2, Jonathan Andersson 2 , Johan Hermansson, Jesper Blom, Christian Viitala, Erik Johansson, Gustav Carlsson.

Ulvåker – Frisco 1-3
Mål: Katarina Ölvebo, Annelie Carli, Maja Hansson.