ANNONS:
ANNONS:

Långhelgens mustiga lista

En långhelg står för dörren och vi bjuder på det bästa som händer i fotbollsväg.

Herrljunga – Sollebrunn
Serie: Division 5 mellersta.
Kommentar: HSK har kryssat två matcher och torskat en medan SAIK har förlorat samtliga tre. Med andra ord ett bottenmöte, där jag håller hemmalaget som ganska klar favorit. Sollebrunn har läckt bakåt, och det duger inte om man vill vinna matcher. Glädjande att Anders Svensson är tillbaka på tränarbänken efter sjukskrivningen, men jag tror inte det räcker för att ta poäng på Skoghälla.
Tips: 3-1.

Östadkulle – Säven/Hol
Serie: Division 5 mellersta.
Kommentar: ÖSK har inlett mot tufft motstånd och står kvar på noll poäng. Här väntar ännu en svår match, även om Säven/Hol inlett poängmässigt svagare än vad jag trodde. Det gör att detta känns ganska vidöppet, inte minst för att det är klar derbykaraktär på det hela. Därför drar jag till med ett kryss.
Tips: 3-3.

Holmalund – Haga
Serie: Division 3 mellersta.
Kommentar: Jumbofinal mellan två lag som inte rosat marknaden. Haga tog poäng mot GBK senast, medan HIF står kvar på noll poäng. Här skulle en vändning behöva komma, och uppgifter gör gällande att både Felix Martinsson eller André Nilsson gör comeback på bänken. Det gör självklart Mikael Öhmans offensiva verktygslåda mer komplett och ska kunna ge hela laget tillräcklig energi för att vända den negativa trenden.
Tips: 3-1.

IFK Tidaholm – Gerdsken
Serie: Division 3 mellersta.
Kommentar: Seriens två enda obesegrade lag drabbar samman och det är så klart en vidöppen historia. IFK har dock vunnit sina två hemmamatcher och känslan är att GBK trots allt slår lite ur underläge här. Det brukar ju passa gulsvart, och jag tror inte de åker hem tomhänt härifrån.
Tips: 1-1.

Alingsås FC – Rävåsen
Serie: Division 1 norra.
Kommentar: Efter två raka segrar kliver AFC ut till sin första match på Mjörnvallen i sitt splitter nya matchställ. Ett jippo som kan ge laget extra energi, även om jag tror att Rävåsen blir en svår nöt att knäcka. Bortalaget är knapp, knapp favorit, men jag hoppas att AFC löser ett kryss och visar att man är moget att fortsätta klättra i tabellen.
Tips: 1-1.

Nordvärmland – Vårgårda IK
Serie: Division 2 norra.
Kommentar: Bottenmöte mellan två segerlösa lag, då förstår ni att mycket står på spel. VIK gjorde ingen höjdarmatch senast och Nordvärmland är erkänt svårspelat på bortaplan. Känns vidöppet, men får VIK igång sina offensiva spelare bättre än senast tror jag att det blir minst en poäng.
Tips: 2-2.

Mjörn – Hemsjö
Serie: Division 6 Borås.
Kommentar: Mjörn spelar även i kväll mot Dardania innan de börjar ladda för det här stekheta söndagsderbyt. Men oavsett det täta matchandet håller jag hemmalaget som favorit här. Hemsjö bröt visserligen sin förlusttrend senast och det skulle kunna tala för gulsvart här. Men jag håller Mjörn som snäppet vassare och bör också vara revanschsuget efter de två derbyförlusterna i fjol.
Tips: 4-2.

Södra Härene – Östadkulle
Serie: Division 4 västra.
Kommentar: Grannderby i fyran där Södra Härene – som förlorat de två första matcherna – slår ur underläge. ÖSK har inlett säsongen starkare och känslan är att man vinner här om man kommer upp i normal standard.
Tips: 1-3.

1 svar på ”Långhelgens mustiga lista”

  1. Tveksam till att AFC plockar poäng av Rävåsen.
    Mitt tips : 0 – 3

    Derbyt mellan Mjörn o Hemsjö är alltid heta möten.
    Mitt tips : 2 – 2

    Svara

Lämna en kommentar