ANNONS:
ANNONS:

”Fotboll är sällan logisk”

Lasse Samuelsson skriver i dag om premiärmatcher och om att hans Alingsås IF har som mål att spela i division 3 2019.

Seriepremiär. Snart är det dags.

Redan i helgen startade Allsvenskan och Superettan. Om ett par veckor är det dags för våra lokala lag att köra igång på allvar. När man var spelare och tränare var detta den mest spännande delen av serien. Hade man tränat tillräckligt, var nyförvärven så bra som man trodde, vilka motståndare såg bäst ut?

Frågorna var många och man kunde bara hoppas att svaren blev de rätta. För vår del i Alingsås IF hoppas jag vi får de rätta svaren. Jag har förstått att vi tillhör favoriterna i division 4 och det kan jag förstå. Vi kommer uppifrån och åkte ut division 3 i sista omgången 2017. Vår trupp är bättre än förra året, vi har mer spelare både kvalitativt och numerärt.

Min erfarenhet är dock att det inte betyder så mycket. Matcherna avgörs på planen och fotboll är sällan logisk. En serie är lång och man måste ha tur med domslut, skador, avstängningar och tusen andra saker. Men vi hoppas att vi kan klara av vår målsättning som är att spela i division 3 2019.

I vilket fall som helst ser jag fram mot att serien snart skall börja. Det är jättekul att gå och titta antingen man spelar hemma eller borta, allt snack som är runt laget, och det härliga engagemang som finns runt alla lag. Det är kul att komma till olika arenor runt om i distriktet och snacka med folk och se matcher. Man träffar trevligt folk, och får titta på fotboll som är jättekul.

Så i vår premiär på Bodavallen 13 april 19.00 är jag på plats. Brämhult borta. Hemmapremiären går 21 april 14.00. Då kanske vi ses.

FAKTA LASSE SAMUELSSON
Födelseår: 1959.
Familj: Fru Christina, sonen John 8 år samt tre barn sedan tidigare. Emil 31, Emma 29 och Anton 27.
Bor: Alingsås.
Klubbar i karriären: Frillesås FF, Åsa IF. Kungsbacka BI, IF Norvalla, Örgryte IS, Lerkils IF som spelare. Åsa IF, Grimetons IK, Frillesås FF, Östadkulle SK samt Alingsås IF som tränare. Det blev dryga 30 seniorår på planen som spelare eller tränare.
Lokal favoritklubb: Alingsås IF samt Östadkulle SK men jag har trivts i alla klubbar jag varit i.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Sköter seniorerna i Alingsås IF.

Lämna en kommentar