Gauthiod straffade Säven/Hol

TV: FC Gauthiod vann med 4-3 på Hols IP i en händelserik match i strålande väder på Långfredagen.

Tommy Ohlsson kvitterade till 3-3.

Pontus Hägg visade redan i första halvlek att han var het i Säven/Hols anfall. Han gjorde först 1-0, och sedan utnyttjade han ett misstag i gästernas försvar och satte dit 2-1 efter att Gauhiod kvitterat på hörna.

Andra halvlek var sedan inte gammal när gästerna först kvitterade och sedan tog ledningen på straff. Men då höjde sig Säven/Hol och hade en mycket bra period. Kenan Aliu var företagsam på sin högerkant och testade gästernas målvakt med ett bra skott. Vidare var Pontus Hägg nära på ett inspel och Niklas Lundstedt hade ett hårt skott i ribban från nära håll efter hörna. Till slut kom kvitteringen när Tommy Ohlsson petade in 3-3 efter att Pontus Hägg arbetat fram bollen på ett uppoffrande sätt.

Daniel Enander var sedan ett motlägg med målvakten ifrån att ge hemmalaget ledningen, men istället var det gästerna som avgjorde. Hemmamålvakten Mathias Skoog kom lite snett i en situation och orsakade straffen som slogs i nät i matchens döende sekunder.

Totalt sett gjorde Säven/Hol ett gediget och stabilt intryck. Emil Carlsson höll ihop backlinjen på ett bra sätt, och på mitten finns det både styrka och teknik i Niklas Lundstedt, Daniel Enander, Erik Adolfsson och Jonas Andersson. Och framåt finns ju som sagt den lille vesslan Pontus Hägg som hugger på det mesta som luktar målchans.

Martin Andersson är ny från Hemsjö.
Emil Carlsson lär bli viktig för Säven/Hol även den här säsongen.

Långfredagens andra träningsmatch med lokalt inslag förlorade Alingsås IF med 3-1 borta mot Tidaholms GoIF. Målskytt för grönvitt var Andreas Glännbro, som gjorde årsdebut efter den knäskada som förstört mer eller mindre hela försäsongen för AIF-kaptenen.