GBK avgjorde före paus

Precis som kollega Mökander tippade slutade grannderbyt mellan Annelunds IF – Gerdskens BK 1-4. Trots fjärde raka i herrfyran tycker burväktare Erik Andersson i bortalaget att man behöver höja sig en nivå för att fortsatt hänga med i toppen.

Referatet med JP

Robin Liljedahl var tillbaka i startelvan.

På ett kylslaget Mörlanda Sportcenter var det inledningsvis två lag som kände lite på varan. Att räkna antalet frisparkar hade idag varit ett slitsamt jobb då dessa delades ut friskt åt bägge håll, matchen igenom. Av matchens fem mål gjordes dock inget på någon av alla frisparkar.

Det tog 20 minuter innan Alexander Profozic spräckte nollan i matchen. En misslyckad bakåtnick frispelade Proffan som petade in ledningsmålet. En ledning som sedan stod sig matchen ut.

Innan halvlekens slut kom både 0-2 och 0-3 från gulsvarta Gerdsken. Först var det Tobias Andersson som på inlägg från Fredrik ”Fronken” Johansson satte bollen i nät. 0-3-målets ägare var länge oklart men enligt GBK:s twitterkonto noterades till slut Oscar Sjögren för målet i röran i Annelunds straffområde.

– 0-3 i halvlek speglar väl inte riktigt matchbilden, säger Annelunds lagkapten Tobias Holmén något besviket efter matchen.

Den andra halvleken innehöll två mål men desto fler målchanser. Jonathan Ahlqvist i Annelundsmålet räddade ett friläge där ”Proffan” kom helt ren, och Erik Andersson limmade ett skott från Mentor Rusetmi som många nog trodde skulle gå in.

Gerdskens fjärde mål kom från ”Fronkens” fot när han dunkade in ett skott i Ahlqvists borte hörn. Ett resultat som länge såg ut att bli slutresultat men Annelund ville annorlunda. Gabriel Holmén rullade in 1-4 i minut 85 bakom en annars stabil Erik Andersson.

– De känns väl rätt så bra, svarar Erik med ett leende när jag frågar hur det känns efter matchen.

– Det var väldigt lugnt idag och de kändes som om vi kontrollerade matchen.