ANNONS:
ANNONS:

GBK-dominans i Förstafemman

Den tredje Förstafemman innehåller två spelare från Gerdskens BK. Kanske inte så konstigt efter sju raka segrar i fyran.

Som vanligt har vi fått in mycket tips och tankar kring vilka spelare som borde finnas med. Och som vanligt har vi försökt mixa alla intryck för att få till en så korrekt Förstafemma som möjligt.

2_FF

MÅLVAKT
Matilda Ström, IK Frisco
Kommentar: Frisco har endast släppt in ett mål i årets seriespel. Det är oerhört starkt gjort, och även om hela laget är stabilt och hårt arbetande ska man inte underskatta Matilda Ströms betydelse. Nu ska hon enligt uppgifter ha skadat knäet i senaste matchen, men fram till skadan har hon varit en bra och säker sista utpost. Återstår att se när hon är tillbaka i spel.

FÖRSVARARE
Robin Westby, Gerdskens BK.
Kommentar: Även om värvningen kom smygande under försäsongen kan man nu slå fast att Vara SK:s förre lagkapten varit en otroligt viktig pjäs i GBK:s defensivt starka lagbygge. Han och Fredrik Gustafsson har varit strålande som mittbackar och det är väl inte direkt att sticka ut hakan att säga att Gerdsken nästa år spelar i division 3. I alla fall om Westby fortsätter på den inslagna vägen hela säsongen.

MITTFÄLTARE
Berat Berisha, Gerdskens BK.
Kommentar: Berat Berisha har varit Gerdskens specielle matchvinnare på senare tid. Borta mot Dardania avgjorde han i andra halvlek och senast mot Gällstad gjorde han matchens båda mål. Snabb, teknisk och ett ständigt orosmoment för motståndarna när han är i slag.

FORWARD
Molly Östlind, HIF Akademi.
Kommentar: Den snabba anfallaren har haft ett par fantastiska veckor. På Akademins två seriematcher har hon smällt in 14 bollar och har även hunnit med att näta i elitreservserien. Hur dåligt motståndet än är och hur bra medspelarna än är ska förmågan att sätta dit bollarna inte underskattas. Just den förmågan har Molly Östlind visat att hon besitter.

TRÄNARE
Fredrik Bengtsson, Sollebrunns AIK.
Kommentar: Efter den tama insatsen mot Västkurd där vi skrev om en uppgiven Bengtsson har han lyckats vända på SAIK-skutan. Klara 6-0 mot Frisco, 3-2 i den tuffa bortamatchen mot Kållandsö och senast i går en poäng med mersmak mot Vårgårda IK FK. Av det jag såg av den matchen har Bengtsson lyckats gjuta nytt mot i sina spelare som nu såg ut att trivas på fotbollsplanen igen.

Håller du med om uttagningen? Eller hur ser din förstafemma ut? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar