ANNONS:
ANNONS:

SAIK närmast segern i seriefinalen

TV: Sollebrunns AIK blev laget som stoppade Vårgårda IK FK:s segersvit. Men efter 1-1 i seriefinalen behåller FK sitt försprång i tabelltoppen.
– Vi är nöjda med en poäng, säger Niclas Springh och Lars-Petter Björk, tränare i VIK FK.

Referatet med Jonas

På Nya Bjärkevi var det gästerna som började matchen piggast. Lars-Petter Björk, om spelade forward när Petter Stam Kaspersson var avstängd, hade ett par bra lägen och efter 20 minuter kom också ledningsmålet. Men det var inte Björk som nätade, utan Andreas Krantz överlistade Jimmy Johansson i SAIK-målet.

– Vi har lite problem första 25 där de kommer in mycket bakom oss, men sen tycker jag att vi tar över. Vi har ett par riktigt bra lägen att kvittera men tyvärr får vi inte in bollen i första halvlek, säger Sollebrunns tränare Fredrik Bengtsson.

Men kvitteringen kom istället direkt i andra halvlek. Kenneth Gustavsson sköt 1-1, och efter det var det hemmalaget som gick för tre poäng. Trycket mot Rasmus Arnoldsson var väl inte det största man har sett, men Sollebrunns försökte hela tiden få till ett avgörande. Alexander Kahlin hade ett skott strax utanför stolpen och det fann ytterligare ett par halvchanser, men i övrigt bevakade VIK FK sin poäng väl.

– Det kändes som de ville ha med sig ett kryss hem. Men jag tycket att vi är bättre än dem, vi spelar bättre och är mer bolltrygga. Sen skapar vi inte de där heta chanserna i tyvärr. Hade vi kvitterat i första tror jag nog att vi hade kunnat mala ner dem, så det var lite synd, säger Fredrik Bengtsson.

Övriga onsdagsmatcher
Långared – Kinnarp/Slutarp 1-1
Mål:
Farsad Omidi.

Kållandsö – Frisco 5-2
Mål: Sebastian Santamans, Lucas Fondin.

FC Alingsås – Hedared 1-1
Mål:
Ibis Ramadanovic.

Trollhättan Syrianska – Mjörn 4-1
Mål: David Lindberg.

Lämna en kommentar