ANNONS:
ANNONS:

Glännbro ger tummen upp till ny säsong

Andreas Glännbro har spelat otaliga säsonger i Alingsås IF. Och nu ger veteranen klartecken för ytterligare en.
– Man vill inte gärna lämna när man åkt ur en serie, säger 33-åringen.

Alingsås IF har minst sagt varit ett jojo-lag mellan trean och fyran de senaste åren. Med på resan de sista 15 åren har Andreas Glännbro varit, och han vet nästan inte själv hur många gånger han bytt nivå i seriesystemet.

– Haha. Ja, det har ju blivit några gånger. Tror att det kan vara fyra gånger upp och lika många gånger ner, säger han efter lite betänketid.

Just det faktum att det blev degradering i höstas kan ha sparkat Glännbro mot en fortsättning.

– Skulle nästan ha fått dåligt samvete av att lämna efter att man åkt ur en serie. Så jag kommer köra på nästa säsong även om det till att börja med blir lite kombinerat med innebandy. Men från någon gång i mars ska jag kunna fokusera fullt ut på fotbollen och även innan dess tror jag att jag ska hinna träna ett par gånger i veckan.

Just nu är Andreas firad stjärna i IBK Alingsås på heltid och har därför inte tränat någon fotboll på sistone. Men han har bara hört gott om nye tränaren Niklas Klingberg.

– Det blir alltid en nytändning med en ny tränare och alla spelare börjar på noll igen. Jag har redan hört mycket bra om Niklas och efter den spelarkarriären har han säkert mycket tips och råd att komma med. Så jag tror det kan bli riktigt bra.

Lämna en kommentar