ANNONS:
ANNONS:

Gör debut i AIK-tröjan

Tobias Nordgren är inte bara en nyckelspelare i Holmalunds IF. Han ska också försvara AIK:s färger när e-allsvenskan drar igång i helgen.
– Jag spelar FIFA i princip all vaken tid när jag inte jobbar eller tränar, säger 23-åringen.

Efter ett idogt sparande har mina två söner i dagarna köpt ett PS4 med tillhörande FIFA 19. Visst har jag provlirat någon match, men ögonen famlar lika mycket på handkontrollen för att hitta rätt knapp som på tv-skärmen där matchen utspelas. Jag antar att det är en annan syn när Tobias Nordgren lirar FIFA. Holmalunds mittfältare laddar nu som bäst inför debuten i AIK när e-allsvenskan kör igång med tre matcher kommande helg.

– Jag har spelat i flera år och var bland annat med i Nordic Masters 2017. Där deltog de 32 bästa spelarna i Skandinavien så det var riktigt häftigt. Men egentligen slutade jag i höstas, men så hörde AIK av sig och ville skriva kontrakt och då blev jag sugen och började träna igen, berättar 23-åringen.

AIK:s e-sportlag vilar under samma flagg som det ”riktiga” laget som spelar allsvenskan. Så Tobias var i Stockholm på klubbens huvudkontor och skrev på kontraktet, som ger honom både månadslön, bonusar samt resor och uppehälle när det krävs att han är på plats i Stockholm. Och helgens tre matcher – som spelas mot Jönköping Södra, Östersund och Örebro – sänds på antingen Dplay eller Kanal 9.

– Vi är tre spelare i laget men det är två som spelar matcherna, och jag är uttagen till helgens alla matcher.

Tobias jobbar heltid med bokföring och ekonomi hemma i Alingsås, och han missar sällan en träning med Holmalund. Men resten av den vakna tiden tillbringas med att träna framför tv:n.

– Vanlig fotboll tycker jag fortfarande är roligare. Men samtidigt vet jag att jag är mycket bättre på e-sport så på så sätt är det också väldigt kul. Och det går att kombinera ganska bra, jag är borta några helger men kommer inte missa särskilt mycket med Holmen, förklarar han.

Nordgren har dock kompisar som flyttat utomlands för att helt enkelt leva som proffs inom e-sport. Någon har värvats av Roma och någon flyttade till London.

– Det finns rätt stora pengar för de allra bästa och gör man bra ifrån sig i allsvenskan kan man få ögonen på sig. Men jag har inga planer på att säga upp mig och flytta som det är nu i alla fall.

Även i den fysiska fotbollen värld har Tobias Nordgren tagit kliv på senare tid. Han förväntas bli en absolut nyckelspelare i HIF, både av sig själv och från andra håll.

– Jag har ju varit med ett tag nu och tillhör den äldre halvan av truppen, och jag tycker också att det har känts väldigt bra på försäsongen. Rent fysiskt tycker jag också att vi som grupp ligger väl framme så kan vi få ihop de andra bitarna också finns det stor potential i laget.

Lämna en kommentar