ANNONS:
ANNONS:

Har kollat läget inför seriestarten

Dags för Elin Johanssons tredje inlägg på lokalfotboll.se/0322. Den här gången har hon låtit forna och nutida lagkamrater svara på ett antal frågor om deras respektive försäsong.

Vinjett_Elin

Nu är det inte långt kvar tills de lokala serierna drar igång. Fler och fler går på naturgräs och luften blir åtminstone någon grad varmare även om det går väldigt sakta. Nu längtar man bara tills första matchen blåses igång, publiken är på plats, speakern ropar ut laguppställningar och allvaret kan börja. Den långa försäsongen har förhoppningsvis satt sina spår och träningsmatcherna har gett de svar man vill ha.

Jag har till denna omgången tagit hjälp av gamla lagkamrater där de fick svara på frågor inför seriestarten.

1. Hur känns din form inför seriestarten?
2. Tycker du att ditt lag får nog med uppmärksamhet i exempelvis media?
3. Känner du att det är hård konkurrens i laget om varje plats?
4. Hur tror du det kommer gå för laget 2015?

Lisa Andersson, Sollebrunns AIK
1. Min form känns väldigt bra och jag är mycket redo för seriestart.

2. När jag har läst denna sida lokalfotboll så tycker jag inte vårt lag får så mycket uppmärksamhet, utan man läser mest om herrarna i Saik. Och det tycker jag är tråkigt tyvärr. Men i Alingsåstidningen tycker jag vi har fått bra uppmärksamhet.

3. Nu när vi har blivit fler spelare är det klart att det blir lite konkurrens på platserna i laget. Och man är alltid lika nervös om man kommit med i laget eller inte!

4. Som det har sett ut på träningsmatcher samt träningar så tror jag att det kommer gå bra för oss i år och jag ser fram emot att se hur det kommer gå nu när vi har nya spelare och nya tränare.

Ida Asplund, Alingsås KIK
1. Formen känns helt okej! Har lite kvar att jobba på med konditionen men förhoppningsvis är den bättre när serien drar igång.

2. Tycker vi har fått rätt mycket uppmärksamhet nu det senaste pga av alla våra nyförvärv.

3. Konkurrensen är mycket hårdare i år än tidigare år jag spelat. Dels för våra nyförvärv och våra yngre spelare som utvecklats.

4. Jag tror vi hänger kvar i division 2 och jag hoppas vi hamnar på övre halvan av tabellen.

Felicia Helgesson, Södra Härene IF
1. Min form inför seriestarten känns betydligt bättre än vad den gjorde förra året. Skulle säga att det mest beror på att jag tränat mer och hårdare under vintern och att jag tidigare haft känningar i knät men som börjar försvinna mer och mer och jag känner mig fysiskt starkare.

2. Jag gör min andra hela säsong i damlaget i år och för mig känns det som vi har fått lagom uppmärksamhet av media. Men det känns också som att media är mer intresserade av oss nu när vi fått chansen att spela i division 3 och det tycker jag själv är väldigt roligt.

3. Självklart! Vi har unga och väldigt duktiga spelare i laget som tar plats och jag känner att det gäller att träna och visa vad man kan för att få sin plats i startelvan. Vi har ju fått en del nya tjejer från Frisco som kommer in och visar att de vill ha en plats och det skapar såklart en större konkurrens i laget.

4. Jag tror att 2015 blir ett tufft år, vi ska som sagt få spela division 3 och det är ju självklart ett tuffare motstånd. Men vi visar i en träningsmatch mot division 3 lag att vi kan stå upp mot dem och kan skapa målchanser. Vårt lag består i stor del av unga duktiga tjejer och jag tror det kan finnas både för- och nackdelar med ett ungt lag. Men som sagt så tror jag 2015 blir ett tufft år men att vi kommer klara oss bra.

Julia Gillqvist, IK Frisco
1. Min egen form känns helt okej rent fysiskt, men efter att ha varit borta från fotbollen under större delen av förra året efter en korsbandsoperation känner jag att jag har en del kvar att jobba med när det kommer till det fotbollstekniska.

2. Svårt att svara på då jag inte läser alla medier men min uppfattning är trots allt att det helt klart är större fokus på många andra lag.

3. Det finns en hel del konkurrens på flera platser i laget. Både förra och detta året har vi fått upp många yngre som är duktiga och kan tillföra mycket. Dessutom har vi ett par ”comebacker” som också skapar en konkurrenssituation i truppen.

4. Jag tror att det kommer gå bra! Vi satsar på att lyckas bättre än förra året och det tror jag att vi kommer att göra!

Alice Eliasson, Holmalunds IF
1. Min form känns bättre än på länge bortsett från min häl som hindrat mig från att kunna köra 100 procent de senaste 2,5 veckorna.

2. Tycker att engagemanget utåt för klubbens damlag är super, många engagerade människor som bidrar ideellt med mycket.

3. Nej det tycker jag inte, i alla fall inte på varje plats .

4. Är svårt att säga eftersom truppen som finns idag inte kommer se likadan ut vid höstsäsongens slut.. Men tycker vi skall vara nöjda med en placering mellan 3-6 plats och där jag tror vi kommer befinna oss.

Jag vill passa på att önska alla lag lycka till i diverse premiärer, både herr, dam och ungdomslag och vill även tacka tjejerna som ställde upp och svarade på mina frågor!

Fakta Elin Johansson
Ålder: 20.
Bor: Göteborg.
Familj: Föräldrarna Benny och Malin och storasyster Ida.
Klubbar i karriären: Vårgårda IK, Sollebrunns AIK, Holmalunds IF.
Lokal favoritklubb: Holmalunds IF.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Spelare i Holmalunds IF.

Lämna en kommentar