ANNONS:
ANNONS:

"Proffan" gör comeback – i Alingsås IF

Kristofer Profozic har ett trasigt korsband. Men nu ska ett specialskydd göra att han kan spela fotboll igen, och då väljer 30-åringen att skriva på för Alingsås IF.

Som vi tidigare skrivit om har Gerdskens Kristofer Profozic haft problem med sitt knä en längre tid. Då korsbandet är av på nytt trodde man att det skulle krävas en ny operation, men så blir nu inte fallet. I alla fall inte i nuläget.

– Jag fick frågan av min läkare i Göteborg om jag ville vara med i en testgrupp. Vi är några stycken som ska få prova ett specialskydd så vi ska kunna spela fotboll även utan korsband, säger Kristofer.

– Det har provats i USA i liten skala men nu är vi totalt åtta spelare i olika åldrar som ska testa i Sverige. Jag tyckte det var en rolig grej och dessutom betyder det att jag kan spela fotboll redan om ett par veckor, fortsätter han.

Men den stora bomben är kanske inte att han kan spela fotboll igen, utan att han väljer att göra det i Alingsås IF. Klubbarna är överens, och så fort han provat ut sitt skydd börjar han träna med grönvitt.

– Det var i AIF jag gjorde mina första seniormatcher och jag känner mycket för klubben. Dessutom umgås jag mycket med Andreas Glännbro så det ska bli kul att spela med honom, och Per Krantz har jag haft som tränare tidigare i Holmalund. Så det var många bitar som talade för att välja AIF, även om jag har trivts väldigt bra i Gerdsken också.

Hur är fotbollsformen då?

– Återstår att se efter nästan ett år utan att ha rört en boll särskilt mycket. Men konkurrensen är mindre i AIF än i Gerdsken så jag hoppas att jag ska kunna få lite speltid ganska snart, om det känns bra i knäet vill säga.

Lämna en kommentar