ANNONS:
ANNONS:

Hattrick av Birkan mot Kabel Åttio

TV: FC Alingsås tog andra raka segern när Kabel Åttio besegrades med 5-2. Segerorganisatör var Birkan Ramadanovic med sina tre mål. 

Referatet med Jonas

Birkan Ramadanovic är en sylvass anfallare.
Birkan Ramadanovic är en sylvass anfallare.

Det tog en halvtimme innan Birkan slog till för första gången, men då var det å andra sidan väldigt elegant. Han tryckte sig för i ett bar försvarare ner mot korlinjen, fortsatte in mot mål där han vände tillbaka hemåt för att sedan klacka in bollen i nät intill den första stolpen. Efter det fortsatte hemmalaget att dominera, och både Birkan, han bror Ibis Ramadanovic och Moteba Mohamed hade bra lägen att dryga ut ledningen.

2-0 kom istället i början av andra halvlek. Den här gången sprintade Birkan Ramadanovic med sina ruskigt snabba ben runt på högerkanten, och spelade in bollen till Ferdi Selimi som forcerade in tvåan vid första stolpen. Birkan kunde sedan utnyttja två frilägen och dryga ut ledningen till 4-0 innan han med gott samvete kunde vila sista kvarten.

Kabel Åttio gaskade dock upp sig i slutet och en vilt kämpande Erik Dahlbom i målet kunde inte hindra reduceringen från att trilla in. Det hann även bli 4-2 innan Ferdi Selimi nickade in slutresultatet på hörna. Dessutom kostade Kastriot Xhaferi på sig att missa en straff.

– Det blev kanske lite stirrigt i slutet när vi gjorde måna byten. Men jag tycker det är viktigt att alla får spela, särskilt som i dag när vi leder med 4-0, sa tränare Andreas Kjellström efter slutsignalen.

Detta var FC:s andra raka seger och laget toppar nu Boråssexan på maximala sex poäng.

– Jättekul att vi börjat så bra. Och dessutom har vi väldigt god stämning i laget och killarna har roligt tillsammans. Så det känns jättebra så här långt, sa Kjellström.

Faktum är att FC Alingsås gjorde ett homogent intryck. Humöret var bättre och leendena fler än de tidigare matcherna jag kikat på med laget, och dessutom var det stabilt rent fotbollsmässigt. Erik Dahlbom är lugnet själv i målet och mittbacken Adel Ben Khalifa är både bolltrygg och placeringssäker. På mitten sliter Zebulon Eliasson med sitt kraftfulla spel medan Meriton Bislimi tar hand om finliret. Sen har man en oerhört giftig trio i bröderna Ramadanovic och Ferdi Selimi längst fram, där framför allt Birkan är farlig varje gång han får bollen. Så lita på att det kommer fler trepoängare för Andreas Kjellströms gäng.

Zebulon Eliasson är stabil på mittfältet.
Zebulon Eliasson är stabil på mittfältet.
Moteba Mohamed var nära att näta i första halvlek.
Moteba Mohamed var nära att näta i första halvlek.
Andreas Kjellström.
Andreas Kjellström.
Bröderna Ramadanovic efter en av söndagens fullträffar.
Bröderna Ramadanovic efter en av söndagens fullträffar.

 

Övriga söndagsresultat

Herrar
Västkurd – Långareds BoIS 5-1
Mål:
Richard Persson.

Kållandsö – Södra Härene 3-3
Mål:
Peter Andersson 2, Fazel Omidi.

Damer
Lidköpings FK Akademi – Sollebrunn 4-0

Äspered – Frisco 1-4
Mål:
Sandra Baffour 2, Annelie Carli, Linnea Svantesson.

IFK Emtunga – Hudene 0-2
Mål:
Erika Mild, Marie Edvardsson.

Östadkulle SK – Grönahög 3-0
Mål:
Emma Mabäcker 2, Tina Götlind.

Byttorp/Kronäng – HIF Akademi 0-16
Mål:
Beatrice Persson 6, Jennifer Cronstam 4, Lisa ”Mini” Johansson 2, Amanda Olsson , Rebecca Todorovic, Ebba Ranieli,  Astrid Ahlander Johansson.

Tvärred/Vegby – Hemsjö IF 7-1
Mål:
Elin Larsson.

Lämna en kommentar