Holmalund upp på kvalplats

Holmalund vann den mycket svåra bortamatchen mot IFK Falköping. Matchen på Odenplan slutade 1-2 efter att Oliver Östlind avgjort det hela.

Referatet med Jonas

Ett Holmalund utan skadade duon Anthon Gustavsson och André Nilsson vann det hyperviktiga toppmötet med IFK Falköping. Detta trots att hemmalaget tog ledningen redan efter några minuter.

Holmalund arbetade sig in i matchen och efter knappa halvtimman skarvade Anton Stenseke in 1-1 på ett inlägg från Tobias Nordgren. Strax då på revs samme Stenseke ner av målvakten som fick syna det röda kortet. Med ny målvakt på linjen bommade dock Stenseke straffen och det var 1-1 i paus.

I andra halvlek skulle dock avgörande komma. Och det var Oliver Östlind som slog till med en fin individuell prestation och ordnade 2-1 till Holmalund. Efter det var det en tämligen jämn match. Falköping försökte trots det numerära underläget få till en kvittering, och var så nära som en stolpträff att greja 2-2.

Segern betyder att Holmalund tog sig upp på kvalplats. HIF är dock fortsatt sju poäng efter Vårgårda som vann stort i går.

ÖVRIGA LÖRDAGSMATCHER
Alingsås IF – Fristad 4-0
Mål: Andreas Johansson 2, Fredrik Wiland, Rickard Hedberg.

AIK – Holmalund 6-2
Mål: Beatrice Persson, Sofia Olsson.

Kinna – Gerdsken 1-2
Mål: Mohammed Salih, Kristoffer Profozic.

Herrljunga – Töllsjö 3-2
Mål: Emil Johansson, Fidan Tahiri, Mentor Rustemi.

Trollhättan – Mjörn 4-4
Mål: Filip Eriksson, Andreas Lennström, Hampus Nilsson, Gunnar Torstensson.

HIF Akademi – Svenljunga 3-4
Mål: Lisa ”Mini” Johansson 2, Rebecca Todorovic.

Hemsjö – HUS INSTÄLLD

FREDAGAMATCHER
Vårgårda IK – Borås AIK 8-0
Mål:David Lager 2, Jonas Aronsson 2, Daniel Olafsson, Tobias Bayard, Karl-Anton Pettersson, Joakim Berg.

Grolanda – Annelund 1-5
Mål: Gabriel Holmén 3, Christian Viitala, Johan Mellåker.

Brämhult – Säven/Hol 5-1
Mål: Kenan Aliu.

Ardala – Frisco 4-1
Mål: Elias Bengtsson.

Järpås – Östadkulle 2-4
Mål: Daniel Brorsson, Markus Larsson, Marcus Sjöstedt, Robert Svensson.

Södra Härene – Elmer/Fåglum 9-1
Mål: Martin Dahlberg 2, Alexander Asservik 2, Fazel Omidi, David Andersson, Glenn Andersson, Linus Karlsson, Albin Andersson.