ANNONS:
ANNONS:

Läge för guldhattar redan i helgen

Även den här helgen listar vi ett antal matcher som vi av någon anledning tycker kittlar lite extra på förhand.

HH

Grolanda – Annelunds IF
Serie: Division 5 mellersta.
Kommentar: Grolanda har inte riktigt levt upp till förväntningarna i år, men senast körde de över Brämhult med stora siffror. Det ryktas dock om att boråsarna hade mycket folk borta, så Annelund ska kanske inte skrämmas alltför mycket av det resultatet. Men visst, Grolanda har kvalitéer i laget så det krävs en helgjuten insats för att AIF ska vinna här.
Tips: 2-3.

Brämhult – Säven/Hol
Serie: Division 5 mellersta.
Kommentar: Förlust här och Säven/Hol kan säga adjö till striden om kvalplatsen. Men jag tror att gästerna har en god poängchans här. Framåt är det många som levererar så håller man någorlunda tätt bakåt kan det bli både en och tre poäng.
Tips: 2-2.

IFK Falköping – Holmalunds IF
Serie: Division 3 mellersta.
Kommentar: En hyperviktig match i kampen om i första hand kvalplatsen. Båda lagen har 31 poäng, och känslan är att de kommer vara ganska rädda om den de har när domaren blåser till spel. Holmalund har släppt in för många mål på sistone, och det måste undvikas om det ska bli seger här. Det finns offensiv kraft att såra Falköping så nyckeln ligger i försvarsspelet.
Tips: 3-2.

Kinna – Gerdskens BK
Serie: Division 4 södra.
Kommentar: Kinna spelade i onsdags medan GBK har kunnat träna på som vanligt i veckan. Dessutom är gulsvart i storform, och jag tror man tar den här chansen att koppla greppet om en plats på topp tre.
Tips: 1-3.

HIF Akademi – Svenljunga
Serie: Division 3 södra.
Kommentar: I den tredje sista omgången vankas det seriefinal. Akademin är åtta poäng före Svenljunga, vilket betyder att en poäng räcker för att säkra seriesegern. Jag tror dock att HIF inte nöjer sig med kryss här…
Tips: 4-1.

IK Frisco – Vänersborgs IF
Serie: Division 2 västra.
Kommentar: I kraft av överlägsen målskillnad avgör Frisco i praktiken serien här om det blir seger. Om Lödöse/Nygård tappar poäng på lördagen avgör man den även i teorin, eftersom serieledningen nu är uppe i hela nio poäng. Jag tror det blir storseger här, men om Frisco väntar med guldhattarna återstår att se.
Tips: 5-1.

Södra Härene – Hudene
Serie: Division 4 västra.
Kommentar: Derby där Hudene har revansch att utkräva från vårmötet. Gästerna måste också gälla som favorit här, inte minst för att man spelar för en andraplats i tabellen. SHIF ligger längre ner, och kan spela helt avslappnat och försöka ta årets andra derbyseger. Och fortsätter Rangin Danish att ösa in mål skulle det kunna gå vägen för Härene.
Tips: 1-3.

Hemsjö – Långared
Serie: Division 6 Trollhättan.
Kommentar: En viktig match i den lokala kampen i mitten av tabellen. Långared vann visserligen senast, men i kraft av hemmaplan och Byvallens dag i ryggen tror jag att Hemsjö vinner det här.
Tips: 3-1.

5 svar på ”Läge för guldhattar redan i helgen”

  1. Hur kan du tippa att frisco ska spela 2-2 när man har x antal raka segrar och en overklig målskillnad, och det faktum att man möter ett bottenlag?

    Svara

Lämna en kommentar