ANNONS:
ANNONS:

Hemsjö till division 3

Det blir en ny säsong i division 3 för Hemsjö IF. Detta sedan Töreboda tackat nej och frågan istället gått till HIF, som nu svarat ja till förbundet.

Bakgrunden till friplatsen var att Tvärred/Vegby fick en chans att flyttas upp till division 2. Då skulle deras plats i trean fyllas, och då var det de degraderade åttorna i trean från 2017 som ställdes mot varandra för att få fram en turordning.

Töreboda var först ut, men valde att tacka nej. Därför gick frågan till Hemsjö som nu meddelat förbundet att man tar den här möjligheten. Förra veckan sa tränare Sackis Tsovaz att spelartruppen var kluven i frågan, men nu har man alltså bestämt sig för att satsa på division 3.

Även Östadkulle nämndes i ett tidigt skede som en möjlig uppflyttningskandidat. Det kom sig av att de först fick en fråga av förbundet som då missat att åttorna i trean degraderades som extra lag på grund av en serieomläggning. Därför stod de lagen före ÖSK, som var bästa kvallag från fyran som inte flyttades upp i höstas. Så för ÖSK:s del blir det till att ladda om i fyra även under 2018.

Fotnot
Beslutet om att Hemsjö får division 3-platsen kan överklagas fram till den 24 januari.

Lämna en kommentar