Hemsjö vassare i derbyt

TV: Hemsjö var ofint nog att vinna årets bortaderby mot Mjörn med hela 4-0. Siffror som beskriver matchen ganska väl, då Hemsjö var klassen bättre.

Referatet med Jonas

Hemsjö fick jubla i derbyt.

Det blev gulsvart seger i det första av årets derby mellan Hemjö och Mjörn. Och bortavinsten på Bodarnevallen var också helt rättvis. Hemsjö fick en kanostart på matchen när Fredrik Svensson gjorde 1-0 redan efter några minuter. Hemsjö var också det lag som låg på mest, utan att för den delen rada upp målchanser. Eric Otinder hade ett par bra försök, särkilt när han väggade sig igenom med Patrik Andreasson och kom till ett bra skottläge. Mjörn hade svårt att forcera Hemsjös stabila mittbackspar Rasmus Edqvist och Jon Dahlberg, så några större farligheter vaskade inte hemmalaget fram.

Ett par minuter före paus ökade Hemsjö på ledningen. Hampus Järkmyr sköt en frispark som smet in vid stolpen förbi Mjörns målvakt John Ljungqvist.

Efter paus var matchbilden densamma, men med halvtimman kvar fick Mjörn en bra möjlighet att hitta in i matchen. Hemsjös rutinerade mittfältare Benny Post, som varit delaktig i ganska mycket, drog på sig sin andra varning och blev därmed utvisad. Men faktum var att hemmalaget inte lyckades dra fördel av det numerära övertaget. Hemsjö spelade stabilt bakåt och var samtidigt farlig på kontringar. Egil Svensson slet sig loss ett par gånger men lyckades inte överlista John Ljungqvist mer än den gången han var avblåst för gruff i momenten innan.

Men 3-0 skulle komma. När Eric Otinder fick ladda med sin vänsterfot satte han elegant bollen vid den bortre stolpen. Mjörn skapade inte mycket men Jonathan Berglund hade ett bra läge där han dock missade nedtagningen och det hela rann ut i sanden. Istället fick Alexander Bladelius sista ordet när han gjorde 4-0 i matchens döende sekunder.

– De var bättre än oss, även om det är tråkigt att förlora. Men vi skapar ju egentligen ingenting, bara några halvchanser, säger Mjörns lagkapten Pontus Svensson, som berättar att det saknades ett par normalt sett starka kort.

– Så har det varit nästan varje match. Men förhoppningsvis kommer alla tillbaka snart och då blir det nog lite bättre.

Eric Otinder var aktiv i Hemsjös anfallsspel.