ANNONS:
ANNONS:

Vårgårda tog fin bortakalp – med Peo på planen

2-1 borta mot toppkollegan Sävendalen. Inte undra på att Vårgårdatränaren Peo Häggström är nöjd.
– Vi hade en gameplan och killarna höll sig till den på ett väldigt bra sätt.

Referatet med Jonas

Peo Häggström beordrade ett lågt försvarsspel i lördagens tuffa bortamatch.

– Sävedalen är väldigt bollskickligt så vi valde att krypa hem och låta dem ha mycket boll. Sen ville vi försöka utnyttja ytorna i omställningar eftersom vi visste att de spelade med en trebackslinje, säger Peo.

Richard Wartmark kom runt på sin vänsterkant och satte dit 1-0 i första halvlek och direkt i andra halvlek gjorde Samuel Andersson 2-0. Ledningen gav så klart ny energi att fortsätta kriga i spelet utan boll.

– Sävedalen reducerade ju där men fick inte den där riktiga anstormningen mot oss. De hade ett friläge där avslutet gick utanför, men vi hade fler klara lägen på kontringar. Så matchen blev ungefär som vi hade tänkt oss och det var roligt att grabbarna höll sig till matchplanen på ett så bra sätt.

Noterbart är att VIK-truppen var så pass nött i kanterna den här gångan att Peo Häggström själv var uppsatt som avbytare. Och med fem minuter kvar bytte han också in sig själv på banan.

I och med segern, och Falköpings poängtapp mot Lunden Överås, är Vårgårda IK tvåa i serien. Det betyder att mötet med serieledaren Gunnilse blir en ren seriefinal. Den matchen spelas kommande fredag på Tånga hed.

Lämna en kommentar