ANNONS:
ANNONS:

Herrljungamålvakt på glid till VIK

Herrljungakillen Adam Andersson kan göra Vårgårda IK:s målvaktsbesättning komplett. 19-åringen med rutin från division 1 och 2 bestämmer sig inom ett par veckor vart han lirar 2017.
– Det finns en handfull klubbar att välja mellan, säger Andersson.

Adam Andersson lämnade moderklubben Herrljunga SK redan som 14-åringen. Flytten gick till Skövde AIK där han satt på bänken i division 1 bara ett par år senare. Han bytte sedan till IFK Skövde FK där han vaktade målet i division 2.

Fjolåret inleddes i FC Trollhättan för att sedan avslutas på Skoghälla och HSK.

– Mitt kontrakt med FCT gick ut i somras och vi valde att inte förlänga. Så då hörde jag av mig och frågade om HSK behövde förstärkning under hösten, säger Adam.

Men efter en höst i femman siktar han nu uppåt igen.

– Har man satsat allt på fotbollen i ett antal år vill jag inte ge upp det redan. Även om det är lite svårare att flytta på sig nu när man har jobb i Herrljunga vill jag ändå spela så högt upp som möjligt.

Att VIK ligger i närområdet talar för ett byte till Tånga hed, men det finns även andra intressenter.

– Jag är alltid välkommen tillbaka till Skövde exempelvis, och det finns en handfull klubbar att välja mellan. Jag räknar med att bestämma mig inom några veckor, säger Adam, som den senaste månaden tränat med Vårgårda IK.

Gabor Hacker, sportchef i VIK, säger så här om Adam Andersson.

– Det är helt klart en duktig målvakt. Sen är kanske Niklas etta på förhand med tanke på hur det har sett ut de sista åren, men det är alltid bra med konkurrens. Och vi behöver bra målvakter på träning och dessutom har vi ett FK-lag där vi också vill ha bra målvakter.

Utöver Niklas Eriksson och eventuella nyförvärvet Adam Andersson finns även lovande Axel Schill i truppen hos VIK. Dessutom finns Rasmus Arnoldsson och Alexander Bergstedt med på ett hörn, om än lite mer i periferin.

Lämna en kommentar