ANNONS:
ANNONS:

HIF tillbaka som vinnare

Holmalunds IF gjorde en bra match och vann kontrollerat borta mot nykomlingen Rävåsen.
– I dag var det betydligt bättre, säger tränare Michael Rosén.

Referatet med Jonas

Michael Rosen och Robert Sjöqvist i samspråk.
Michael Rosen och Robert Sjöqvist i samspråk.

Efter förra lördagens bleka insats visade Holmalund bättre trakter i dag. 5-1 borta mot Rävåsen var precis så säkert som siffrorna antyder.

– Vi gjorde 1-0 efter 17 minuter och 2-0 bara tre minuter senare. Sen kom trean efter en halvtimma och då gick luften ur dem lite, säger Rosén.

Det var Elin Johansson som spräckte nollan, Emilia Hafström som gjorde tvåan och Sofia Olsson gjorde sitt första division 1-mål när hon satte sit 3-0.

– Kvaliten sjönk väl något i andra halvlek. Det var en dålig plan så det var svårt att spela, men vi gjorde det ändå bra. Framför allt fick vi igång anfallsspelet som vi haft lite svårt för de senaste, säger Rosén.

Planbästa Anna Scavo gjorde 4-0 innan Lisa Stenseke skruvade in en frispark till 5-0. I slutminuterna skulle dock Moa Edruds nolla spricka, men det krävdes en straff för att överlista HIF-målisen.

– Moa orsakade själv straffen när hon var på deras anfallare i ett friläge. Annars hade hon inte så mycket att göra i dag, tror Rävåsen hade en bra chans i varje halvlek, säger Rosén, som berömmer Anna Scavo.

– Hon får flest stjärnor, även om många var bra i dag. Känns som hon börjar komma in i tempot, och framåt var hon inblandad i mycket.

I övrigt har HIF-tränaren dessvärre en del skador att rapportera om. Sara Svensson sträckte sig rejält förra veckan och blir borta närmsta månaden, och i dag utgick Ronia Gustavsson med en lättare sträckning.

– Det ska nog inte vara så farligt hoppas jag, och vi ska försöka få in Ronia på behandling redan på måndag.

Nästa match skulle Holmalund ha spelar på torsdag. Men den är flyttad till veckan där på.

– Vi har tre spelare på Elitläger, däribland Moa. Vi har ingen ersättare till henne i mål och Mossen var snälla nog att gå med på en flytt. Och det känns bra att få lite längre uppehåll eftersom vi har lite småskavanker. Förhoppningsvis är både Ronia och Emmelie Farfa tillbaka till nästa match.

Anna Scavo var bäst i HIF.
Anna Scavo var bäst i HIF.
Lisa Stenseke satte dit 5-0.
Lisa Stenseke satte dit 5-0.

Lämna en kommentar