ANNONS:
ANNONS:

SAIK föll i svängig match

TV: Sollebrunns AIK kom inte upp i nivå på lördagen, och förlorade därför mot Västkurd med 4-3 hemma på konstgräset.
– Vi är livrädda när vi går ut på en fotbollsplan, säger tränare Fredrik Bengtsson med en tung suck efter matchen.

Referatet med Jonas

Fredrik Bengtsson och övriga ledarstaben dröjde sig kvar länge i båset efter slutsignalen. Det var mungiporna nedåt och pannan i djupa veck som gällde.

– Jag vet ärligt talat inte vad vi ska hitta på. Jag har inga nycklar till att lösa det här. Vi är livrädda när vi går ut på en fotbollsplan, säger Bengtsson.

SAIK-tränaren pratar om hemmalagets brist på energi och löpvilja, och dessutom den ängslan som ser ut att krypa innanför skinnet på spelarna när laget befinner sig på ledning. Visst saknas det ledargestalter som Rasmus Persson och Emil Granath, men hela förklaringen sitter inte där, menar Fredrik Bengtsson.

– Alla kan ju gå ut och springa och kämpa i alla fall. Sen om vi missar en passning är inte hela världen, men springa måste vi kunna göra. Jag har provat både att skälla och stryka medhårs, men ingenting verkar fungera.

– Dessutom ser det jättebra ut på träningarna, i torsdags gjorde vi en kanonträning. Men när vi väl kommer ut till match blir vi som elva asplöv som inte vill delta i matchen.

Inte blev det bättre av att Värskurd rann igenom två gånger om redan första kvarten. Först stod backlinjen för högt upp och sedan var Jimmy Johansson ute på vift och fick se gästernas anfallare Evraz Salih rulla in sitt andra mål.

Filip Johansson reducerade dock bara minuter senare och när Christoffer Frisk kyligt placerade in kvitteringen före paus var det ganska mycket som talade för en vändning.

Vändningen kom också när Kenneth Gustavssons skott täcktes av en bortanäve, och samme Kenneth säkert satte dit den efterföljande straffen. Men sista tio minuterna tappade hemmalaget initiativet och Västkurd hittade luckor nog att vända tillbaka på matchen. Både 3-3 och 4-3 kom till i samband med hörnor.

– Vi släpper alldeles för billiga mål i dag tyvärr. Det har också att göra med att vi inte är i balans. Allting sitter i skallen, säger Fredrik Bengtsson.

Hemmalaget var ytterst nära en kvittering i slutet men Christian Aronssons nick tog i ribban. Just Aronsson var tillsammans med Kevin Andersson den som visade mest tåga under eftermiddagen, även om även den duon kan bättre.

Vad det gäller Rasmus Persson, lagkapten och i vintras jagad av Alingsås IF, är hans comeback fortfarande ett tag bort.

– Det är smärtan som avgör när jag är tillbaka men det gör fortfarande ont när jag bara joggar, säger han.

Kevin Andersson.
Kevin Andersson.
Christoffer Frisk blev målskytt.
Christoffer Frisk blev målskytt.
Christian Aronsson.
Christian Aronsson.

Lämna en kommentar